Simptomele pot fi înfricoşătoare – chiar dacă atacurile de panică sunt, din punct de vedere fizic, absolut inofensive, acestea aduc cu ele trăiri înfricoşătoare şi greu de controlat precum durere în piept, ameţeli, stare de greaţă, probleme digestive, tremur al mâinilor, stare de leşin dar şi o frică exagerată şi inexplicabilă.
Nu durează o veşnicie, chiar dacă aşa pare – durata unui atac de panică nu depăşeşte 20-30 de minute, însă atunci când ai unul, timpul pare să se dilate.
Citeşte şi Cum TE AFECTEAZĂ trecerea la ORA DE IARNĂ
Nu există o cauză exactă a atacurilor de panică – atacurile de panică se moştenesc, însă nu pe cale genetică, ci pentru că noi copiem comportamentul persoanelor apropiate cu care petrecem mult timp în copilărie. Aşadar, dacă mama sau bunica ta suferă de anxietate, şi tu vei prelua această afecţiune, doar că la tine se va manifesta mult mai agresiv.
De asemenea, o altă situaţie în care apar atacurile de panică o reprezintă momentele în care facem schimbări majore în viaţa noastră, cum ar fi un job nou, plecarea de acasă ori naşterea unui copil.
Dacă eşti perfecţionistă ai şanse mari să faci atacuri de panică – cu cât ai aşteptări mai mari de la tine şi cu cât îţi doreşti mai mult, cu atât ai mai multe şanse să devii anxioasă şi să ai atacuri de panică. Aşadar, relaxează-te!
Citeşte mai mult pe feminis.ro.