Istoricul Thomas Weber, de la Universitatea Aberdeen, a dezvăluit documente foarte bine conservate în arhive sud-africane care atestă mai degrabă că biografia fostului dictator nazist este, aproape cert, o autobiografie – prima de acest fel a lui Hitler.
Calificată ca fiind „un act lipsit de pudoare, dar inteligent, de autopromovare”, autobiografia lui aprigului dictator, intitulată „Adolf Hitler: Viaţa lui şi discursurile sale”, este semnată de Victor von Koerber.
Citeşte şi Hitler a avut un frate mai mic. Existenţa lui a fost ţinută în secret
Lucrarea cuprinde o serie de discursuri ale lui Hitler, dar şi afirmaţii extravagante şi chiar hazardante ce avansează ideea că ar putea fi „o nouă Biblie” a epocii. Weber mai remarcă în această lucrare prezenţa unor termeni ca „sfânt” sau „salvare”, comparând intrarea în politică a lui Hitler cu Răstignirea lui Iisus Hristos, mai scrie Thomas Weber, profesor de Istorie şi Afaceri Internaţionale şi cercetător la Universiatatea Harvard.
Lucrarea demonstrează şi capacitatea lui Hitler de a înţelege procesul şi istoria politică a vremii, înainte ca el să scrie „Mein Kampf” – aceasta fiind considerată ca fiind prima lui autobiografie.
Weber a descoperit întâmplător autobiografia lui Hitler cercetând-o pe cea scrisă de Victor von Koerber, autorul oficial a acesteia, de la Universitatea Witwatersrand, din Johannesbourg, în timp ce studia documente pentru o viitoare carte în care îşi propusese să dezvăluie modul în care Hitler a devenit nazist.
„Am găsit o declaraţie semnată şi pusă sub jurământ al soţiei fostului editor al cărţii, care arată că biografia lui Hitler nu a fost scrisă de Koerber şi că Hitler a fost cel care i-ar fi cerut generalului Ludendorff – un aliat din timpul puciului eşuat din 1923 – să îi găsească un autor conservator fără legături cu partidul nazit, pentru a fi putut fi semnat pe carte”, a dezvăluit istoricul.
Un alt document redactat de Koerber datând din 1938 arată că acea carte a fost scrisă „la iniţiativa şi participarea activă a lui Adolf Hitler”. Nu în ultimul rând, un amănunt care pare să confirme faptul că autobiografia a fost scrisă chiar de către dictatorul nazist este acela că, în lucrare, se face referire la „trezirea politică” a lui Hitler într-un spital militar, informaţie ce s-a repetat în termeni practic identici în „Mein Kampf”, mai susţine istoricul.