Admitere 2017 la SNSPA. SNSPA scoate la concurs 750 de locuri la buget la cele 9 programe de studii universitare de licenţă.
SNSPA acordă, în afara cifrei de şcolarizare finanţate de la buget, 9 (nouă) locuri cu scutire de taxă de şcolarizare absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din centrele de plasament, în condiţiile stabilite de senatul universitar.
„Este primul an în care oferim aceste locuri. Cred enorm în potenţialul acestor tineri. Şi mai cred că societatea trebuie să vină în sprijinul lor. Vrem să-i susţinem pentru că ştim că atât prin educaţie, cât şi prin aptitudinile şi ambiţia lor, îşi vor construi o carieră de succes”, a susţinut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.
Scutirea de taxa se face pentru cei 3 ani de studii. Candidaţii declaraţi admişi vor beneficia şi de locuri gratuite în cămin şi de alte facilităţi în funcţie de mediile obţinute (burse, sprijin financiar pentru procurarea de îmbracăminte etc).
Cele 9 locuri sunt distribuite astfel:
Toţi cei care doresc să susţină admiterea la SNSPA pot completa online fişa de înscriere, pe site-ul admitere.snspa.ro, conform calendarului anunţat de fiecare facultate.
FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ
Înscrieri: 10-18 iulie 2017
Proba de concurs: 20 iulie 2017
Detalii, aici.
Număr de locuri la buget: 225
ADMITERE
80% nota obţinută la examenul de admitere*
*Examen scris (examen tip grilă), la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Economie, Geografie, Istorie, Limba română, Limba engleză sau Stat şi democraţie.
20% media examenului de bacalaureat
Subiectele valabile pentru concursul de admitere sesiunea iulie 2017 pot fi descărcate de aici. Dintre toate aceste întrebări, vor fi alese 30 pentru examenul grilă.
Învăţământ la distanţă (ID), aici.
FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Înscrieri: 10-14 iulie 2017
Proba de concurs: 16 iulie 2017
Detalii, aici.
Număr de locuri la buget: 200
ADMITERE
Examen scris, la una dintre urmatoarele discipline, la alegere: Limba şi literatura română; Istorie; Psihologie; Economie.
Propunerile de subiecte la toate disciplinele pot fi vizualizate aici. În ziua concursului de admitere se extrag 3 subiecte dintre cele 45 propuse, pentru fiecare disciplină.
FACULTATEA DE MANAGEMENT
Înscrieri: 12-17 iulie 2017
Proba de concurs: 19 iulie 2017
Detalii, aici.
Număr de locuri la buget: 75
ADMITERE
65% nota obţinută la Examen scris (tip grilă)*
* Test-grilă, cu întrebări sau probleme dintr-o singură disciplină, la alegerea candidatului, din: Economie, Geografie, Istoria României, Limba Română (Gramatică), Limba Engleză, Logică sau Matematică.
35% media de la bacalaureat
Facultatea de Management propune candidaţilor câte o sută de posibile subiecte pentru proba scrisă la fiecare dintre disciplinele de concurs. Propunerile de subiecte pot fi descăcate de aici. Dintre aceste subiecte, în ziua examenului, vor fi trase la sorţi câte 30 de subiecte pentru Economie, Geografie, Istoria României, Logică, Limba Română (Gramatică), Limba Engleză şi 10 pentru Matematică.
FACULTATEA DE ŞTIINŢE POLITICE
Facultatea de Ştiinţe Politice a început selecţia candidaţilor încă din primăvară. La prima sesiune de pretestare, desfăşurată în luna aprilie 2017, candidaţii au avut ocazia să-şi evalueze cunoştinţele la disciplinele de concurs. Cei care vor dori să obţină o notă mai mare, precum şi cei care încă nu s-au decis, o pot face în cea de-a doua sesiune de pretestare, desfăşurată în luna iulie.
Înscrieri online: 8 mai – 10 iulie 2017
Pretestare:
12 iulie 2017 – Proba scrisă pentru specializările: Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene
13 iulie 2017 – Interviu pentru specializările: Sociologie, Psihologie
Detalii, aici.
Număr de locuri la buget: 250
ADMITERE
Pentru specializările Științe Politice și Relații Internaționale și Studii Europene:
Examen scris, susținut în două sesiuni de pretestare la una dintre următoarele discipline, la alegere: Filosofie, Sociologie, Economie, Psihologie, Istorie, Matematică.
Admiterea se face în ordinea descrescătoare a mediilor și a opțiunilor formulate
Pentru specializările Sociologie și Psihologie:
• Interviu: susținerea unei scrisori de intenție în fața comisiei de pretestare și se notează cu admis/respins.
• Nota la una dintre discipline examenului de bacalaureat: sociologie, psihologie, economie, matematică, limba română, filosofie sau logică și argumentare (pe baza acestei note se va face ierarhizarea).
Ierarhizarea se va face în baza notei obținute la una dintre disciplinele examenului de bacalaureat enumerate mai sus.
Admiterea pentru românii de pretutindeni
Ministerul Educației Naționale a publicat Metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior, pentru anul 2017-2018.
Potrivit metodologiei, tinerii din Republica Moldova, atât absolvenții cu bacalaureat în România, cât și cei cu bacalaureat în Republica Moldova, precum şi etnicii români din Albania şi Macedonia, vor depune dosarele de admitere la sediul universităţii unde doresc să dea admiterea şi vor candida pentru numărul de locuri alocate.
Procedura de admitere pentru românii de pretutindeni, aici.