UPDATE Cele două chestiuni figurau pe ultimele poziţii ale ordinii de zi a plenului comun, însă lipsa de cvorum a determinat suspendarea şedinţei plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost suspendată.
Cel mai probabil, numirea şefului ANCOM şi revocarea lui Negriţoiu vor fi puse pe ordinea de zi a şedinţei plenului comun de joi, când cele două Camere se reunesc iarăşi, de data aceasta pentru a asista la discursul pe care îl va ţine Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.
Pentru funcţia de preşedinte al ANCOM a fost propus Adrian Diţă, care ocupă, din noiembrie 2015 până în prezent, funcţia de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în prezent, are şi funcţia de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.
Vicepreședintele Senatului Claudiu Manda a anunțat marți că premierul Sorin Grindeanu l-a propus pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) pe Adrian Diță.
Manda a adăugat că propunerea va fi dezbătută în cadrul ședinței de plen comun a Parlamentului de marți.
„Este o situație destul de complicată acolo (la ANCOM — n.r.), urmează să ia salariile cei de acolo și în acest moment nu există un ordonator de credite. Propunerea este Diță Adrian”, a afirmat Manda.
Potrivit documentului transmis Parlamentului de premierul Grindeanu, Diță este propus pentru un mandat de șase ani.
„Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înființarea Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, cu modificările și completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diță pentru numirea în funcția de președinte al ANCOM, pentru un mandat de șase ani, în cadrul ședinței comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.
Pe ordinea de zi a plenului comun de marți se mai află solicitarea de revocare a președintelui ASF, modificarea Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, în vederea completării atribuțiilor comisiilor de anchetă, precum și constituirea grupului de prietenie PRO-America.