Clădirea, cu suprafață construită de 1.400 mp, conform proiectului, va avea un subsol, parter, două etaje și mansardă. Până la ora actuală, s-a construit subsolul, cu ajutorul sătenilor din Oneaga și a câtorva sponsori care au dorit să rămână sub anonimat.
În cadrul așezământului vor funcționa o grădiniță cu programul normal, cu o capacitate de minim 20 de locuri, o bibliotecă universală cu acces liber, un centru de zi pentru un număr de minim 25 de copii, un atelier de practică profesională pentru tineri și un centru de promovare și consultanță în domeniul agricol.
Pentru autosusținerea economică a așezământului, Fundația Nektarios are în vedere înființarea unei ferme agricole, patru sere cu o suprafață totală de 480mp, patru depozite (8000mp), un atelier meșteșugăresc universal, crescătorie de păsări, prisacă, o plantație de salcie (5ha), pentru asigurarea lemnului necesar pentru foc și construirea unui centru de informare turistică și a unei tabere de recreere, pentru activități cultural-educative, schimburi de experiență, simpozioane, tabere de lucru și voluntariat.
Persoanele și companiile, care vor să ajute la construirea așezământului, pot dona materiale de construcție sau bani, în conturile
RO98CECEBT01C1EURO590832 (Euro)
RO84CECEBT0130RON0590831 (Ron)
Mai multe detalii despre Așezământul „Sfântul Efrem cel Nou” găsiți pe www.fundatianektarios.ro.
„Proiectul prin care ne dorim să construim așezământul social-educațional este în derulare, am făcut progrese semnificative în ultima perioadă, însă avem nevoie de fonduri pentru finalizarea lui. Ne dorim cât mai multe persoane care să se alăture cauzei noastre și împreună să construim zâmbete”, declară preotul Musteață Ștefănel Radu, președintele Fundației Nektarios.