ALEGERI LOCALE. Marcel Ciolacu e mulţumit de rezultatul PSD pe Bucureşti: „PNL este pe locul 3. Nu ştim dacă Gabriela Firea a pierdut”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat într-o conferinţă de presă înfrângerea Gabrielei Firea în cursa pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Liderul PSD este foarte mulţumit de rezultate, considerând că partidul pe care îl conduce va avea cel mai mare număr de aleşi locali din România.

27 sept. 2020, 17:34
ALEGERI LOCALE. Marcel Ciolacu e mulţumit de rezultatul PSD pe Bucureşti: „PNL este pe locul 3. Nu ştim dacă Gabriela Firea a pierdut”

Am dublat votul politic pe Bucureşti, de la ultimele alegeri europarlamentare, când aveam un procent de 16,2%, iar acum, după cum arată exit-poll-urile, avem 33%. PNL este pe locul trei pe Bucureşti, ceea ce înseamnă că electoratul i-a sancţionat pe liberali pentru haosul din pandemie.

Citeşte şi EXIT-POLL CURS-Avangarde: Dezastru PSD la sectoare

Vreau să o felicit pe Gabriela Firea pentru campania electorală pe care a dus-o. Aşteptăm numărătoarea voturilor. Acum nu ştim dacă doamna Gabriela Firea a pierdut. Cel mai bun exit poll e numărătoarea voturilor! După numărătoare trebuie să vedem rezultatul votului. Estimările din țară ne spun că PSD e cel mai mare partid din România, cu cel mai mulți primari aleși. Suntem pe drumul cel bun! Invit pe cei care ocupă locul 3 pe București, PNL, să ne vedem la alegerile generale!„, a declarat Marcel Ciolacu, după anunţarea rezultatelor la Exit-Poll-uri. „Consider că drumul corect acesta este, reconstrucţie şi reorganizare a partidului. Vom avea cel mai mare număr de aleşi locali din România, în acest moment„, a mai spus liderul PSD.

Citeşte şi Gabriela Firea: „Rezultatul oficial se va afla mâine dimineaţă. Îi rog pe colegii mei să fie atenţi”

Întrebat de ce nu a ieşit public la finalul scrutinului Gabriela Firea, Ciolacu a susţinut că aceasta este la sediul de campanie, „aşa cum e şi normal”. Pe de altă parte, întrebat ce greşeli consideră că a făcut PSD în această campanie, Marcel Ciolacu a răspuns: „PSD a făcut greşeli de acum trei ani, când l-a schimbat pe Sorin Grindeanu din funcţia de prim-ministru. De atunci au început greşelile în cascadă„.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre o posibilă reîntoarcere în PSD a primarului sectorului 3, Robert Negoiţă. „Cu domnul Negoiță am vorbit toată ziua! Oferta e foarte clară. Îl așteptăm acasă, în PSD, unde îi e locul„, a declarat Ciolacu.