Alimentul adorat de români pe care marele Dem Rădulescu îl detesta: „Mi se făcea rău numai când vedeam”

Deși era un mare gurmand, marele actor Dem Rădulescu nu se atingea nici în ruptul capului de câteva feluri de mâncare. Mărturisea că, în copilărie, i se făcea rău numai când vedea un anumit fel de mâncare și, deși senzația de rău a dispărut cu trecerea anilor, nici mai târziu nu s-a atins de acesta.

26 nov. 2023, 00:22
Alimentul adorat de români pe care marele Dem Rădulescu îl detesta: „Mi se făcea rău numai când vedeam”

Dem Rădulescu detesta preparatele pe bază de carne de miel, deși acest tip de carne este o delicatesă și majoritatea românilor îl mănâncă cu mare plăcere. Actorul spune că a detestat-o încă din copilărie. Ba, chiar, i se făcea rău numai când vedea preparatele pe bază de carne de miel. Nici după dulceața de trandafiri nu se omora, în schimb nu avea nimic împotriva șerbetului de trandafiri.

Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc. Nici dulceaţa de trandafiri nu a fost niciodată preferata mea. Dar mâncam şerbet de trandafiri”, mărturisea actorul, în trecut, într-un interviu citat de click.ro.

Porecla lui Dem Rădulescu avea legătură tot cu mâncarea

Majoritatea românilor, probabil, își amintesc că Dem Rădulescu era poreclit Bibanul. Actorul a explicat și de unde i se trăăgea această poreclă. Totul a pornit de la tatăl acestuia, care era negustor de pește în piața din Râmnicu Vâlcea. Mai întâi, fratele acestuia a primit numele de Bibanul, iar apoi, când a ajuns la teatru, Dem Rădulescu a început să fie strigat așa.

Citeste si Drama de nedescris a unuia dintre cei mai mari actori români. Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea, unul dintre favoriții copiilor

Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii «Bibanu».

După aia mi-au zis «Fratele lu Bibanu», pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu. După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine ”Mă, Bibanule!”. Şi Bibanul am rămas”, povestea Dem Rădulescu acum mulți ani.

Citeste si Ea este fiica lui Firicel din Las Fierbinți. Cum arată Meda, fiica unuia dintre cei mai îndrăgiți actori români – FOTO

Marele actor a murit în septembrie 2000, la vârsta de 68 de ani, în București, în urma unui infarct miocardic. Mormântul artistului se găsește în Cimitirul Bellu, din Capitală.