Alina Gorghiu: De principiu, suntem mulţumiţi de proiecţia bugetară

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că liberalii sunt "de principiu" mulțumiți de proiecția bugetară și a subliniat că Guvernul Cioloș are nevoie de sprijin.
Iulian Tudor
07 dec. 2015, 21:27
Alina Gorghiu: De principiu, suntem mulţumiţi de proiecţia bugetară

De principiu, suntem mulțumiți de proiecția bugetară. Dacă ați urmărit observațiile pe care eu și domnul Blaga le-am făcut înainte de a se face public bugetul, am spus foarte clar că știm că este un guvern de tranziție, știm că are nevoie de sprijinul unei majorități parlamentare, dar vrem să vedem investiții publice mai mari, iar de la 33 la 37 miliarde de lei este o creștere„, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că, din nefericire, la bugetul de stat se adună foarte puțini bani, subliniind că ANAF ar trebui să-și facă treaba mai bine.

Colectăm cel mai puțin dintre toate statele civilizate. Eu cred că nici nu punem degetul unde sunt vulnerabilități mari întotdeauna. Eu cred că ANAF poate să își facă treaba și mai bine. (…) Avem o problemă cu mediul privat. Și aici, eu mă bucur că văd o mărire. A fost una dintre condițiile pe care le-am pus pentru a putea susține acest buget: să se mărească investițiile și într-un anumit procent au fost mărite aceste investiții publice. Pentru că fără investiții publice în economie nu o să poți să generezi nimic„, a completat co-președintele PNL.

Gorghiu a susținut că „avantajul major al Guvernului Cioloș, necomparabil cu orice guvern politic, este că poate să facă în mod real, autentic, o evaluare a resurselor administrative, o profesionalizare a acestor resurse„.

Bugetul de stat pentru 2016 este fundamentat pe venituri de 231,12 miliarde de lei, în creștere cu 1,6% fața de 2015, și pe cheltuieli de 252 de miliarde de lei, cu 6,8% peste cele din 2015, iar deficitul estimat este de 2,95% din PIB, la o creștere economică de 4,1%, a anunțat vineri ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

La capitolul cheltuieli, asistența socială se va afla, și în 2016, pe primul loc, cu 79,4 miliarde de lei (31,5% din total), în creștere de la 75,85 miliarde de lei în 2015 (32,1% din total). Pe locul doi se află cheltuielile de personal, cu 57,2 miliarde de lei (22,7% din total), față de 51,8 miliarde de lei estimate pentru 2015 (21,9% din total). Abia pe locul patru, după cheltuielile pentru bunuri și servicii, se află cheltuielile de investiții, cu 37,7 miliarde de lei (15% din total), în creștere de la 33,7, suma estimată a se cheltui în 2015 (14% din total).

CITEŞTE ŞI: Gorghiu: „Nu vreau să candidez la Primăria Generală. Acolo trebuie pusă o bombă”

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?