Începând de sâmbătă după-amiază, la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au început să se prezinte mai mulţi copii având aceleaşi simptome: vărsături, febră, scaune diareice. Luni, însă, numărul elevilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale a ajuns la 40.
Medicii au constatat că aceşti copii provin din aceeaşi unitate şcolară, erau la programul step by step şi au consumat alimente în cadrul unei cantine din curtea Şcolii Nr. 16 I.L Caragiale din Piteşti. La o parte dintre copii a fost identificată prezenţa adenovirusului, potrivit curier.ro.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat că prezenţa adenovirusului nu are însă legătură cu toxiinfecţia alimentară.
Citeşte şi Jumătate din copiii de la Şcoala nr.16 Piteşti, absenţi de la cursuri după toxiinfecţia alimentară
Din ancheta reiese faptul că aproximativ 200 de copii au luat masa de prânz pe 3 martie la această cantină unde au consumat brânză cu mămăliguţă şi pulpe de pui la cuptor sau piept de pui.
Patronul cantinei şcolii, amendat cu 4.000 de lei
Patronul cantinei Şcolii Nr. 16 din Piteşti de unde elevii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au servit masa a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepăstrarea probelor, neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului şi pentru că angajaţii nu purtau mănuşi.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, luni, pentru Mediafax, că patronul cantinei a primit, din partea DSP Argeş, două amenzi de câte 1.000 de lei. Prima amendă a primit-o pentru nepăstrarea probelor, iar a doua sancţiune a fost aplicată pentru neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului care lucra în bucătărie şi servea elevii.
La rândul său, directorul DSV Argeş, Daniel Lupu, a declarat că patronul cantinei a fost amendat cu 2.000 de lei de către DSV.
Sâmbătă şi duminică, zeci de copii s-au prezentat în spitalele din Argeş după ce joi au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânză şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice.
Mâncarea a fost pregătită într-un spaţiu din curtea şcolii al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ, de către societatea cu care Şcoala 16 din Piteşti are un contract din anul 2008 în acest sens.
Citeşte şi Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a crescut de la 41 la 48