Ana Birchall: UE poate fi salvată şi continuată numai prin unitate, solidaritate şi încredere

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ana Birchall, a participat în Polonia la lucrările Forumului Economic, unde a susținut că Uniunea Europeană poate fi salvată și continuată numai prin unitate, solidaritate și încredere.
Iulian Tudor
09 sept. 2016, 07:51
Ana Birchall: UE poate fi salvată şi continuată numai prin unitate, solidaritate şi încredere

„Valorile democratice, unitatea, solidaritatea și prosperitatea ar trebui să rămână în centrul edificiului european, indiferent de soluțiile care pot fi identificate în viitor. Obiectivul nostru principal trebuie să fie aplicarea și protejarea tratatelor și mecanismelor existente. Înainte de a trece la orice scenariu, trebuie să putem elimina decalajele actuale și să depășim provocările și amenințările cu care ne confruntăm la nivel european în această perioadă, realizând că Uniunea Europeană poate fi salvată și continuată numai prin unitate, solidaritate și încredere”, a declarat Ana Birchall la lucrările celei de-a XXVI ediții a Forumului Economic, desfășurat în Krynica-Zdroj, potrivit unui comunicat.

Ea a reiterat, cu ocazia conferinței „Europa Carpaților”, organizată în marja Forumului Economic, că regiunea noastră reprezintă un mediu cu un potențial important de creștere și dezvoltare și cooperare.

„Referitor la amenințările de securitate din sfera războiului hibrid, prezente cu precădere în această regiune, am reiterat necesitatea ca Uniunea Europeană, NATO, precum și statele partenere din această regiune să investească în capacitatea de adaptare și răspuns în special dacă ne raportăm la domeniul securității cibernetice”, a susținut Ana Birchall.

Totodată, Birchall a subliniat, în cadrul Forumului economic al tinerilor lideri, că „viitorul Europei va fi mult mai bun dacă se va asculta vocea tinerilor, încurajându-i și sprijinindu-i să se implice în procesul de decizie”.

Ana Birchall a avut și o serie de întrevederi bilaterale cu înalți demnitari din state membre ale Uniunii Europene, în care au fost abordate subiecte legate de relațiile bilaterale, inclusiv la nivel parlamentar, precum și teme de actualitate la nivelul UE și al Europei, menționează sursa citată.

De asemenea, un subiect discutat este propunerea Comisiei Europene de modificare a Directivei 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, față de care atât România, cât și alte state membre UE din regiune au avut poziții similare, precum și propunerea Comisiei Europene COM 270 privind impunerea unei sancțiuni financiară în cuantum de 250.000 euro pentru fiecare refugiat neadmis.

„Vom analiza în perioada imediat următoare, la nivelul Comisiei pentru afaceri europene, această nouă propunere a CE, propunere cu care eu, personal, nu pot fi de acord, pentru că nu rezolvă deloc problema, ci, din contră, pune gaz pe foc într-o perioadă în care însăși viabilitatea și construcția UE este pusă la îndoială”, a declarat președintele Comisiei pentru afaceri europene, menționează sursa citată.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Arde întreaga Românie. Temperaturi de nesuportat
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?