Fostul director adjunct retail de la Sucursala Drobeta Turnu Severin a Bancii Transilvania, Gina Pruiu, care își ispășește pedeapsa într-o altă cauză, a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupție. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia au descoperit că directoarea a acordat unor angajați din cadrul MAI a mai multe credite bancare fără îndeplinirea condițiilor legale, în această modalitate fiind indusă şi menţinută în eroare unitatea bancară, producându-se o pagubă în patrimoniul unității bancare de 1.255.611 lei.
Împreună cu Gina Pruiu au mai fost trimiși în judecată trei poliţişti şi soţia unuia dintre aceştia au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Cazul a fost soluţionat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi în cooperare cu ofiţeri din cadrul I.P.J. Mehedinţi – Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice.
Surse apropiate anchetei arată că cele cinci persoane împlicate în această fraudă sunt Gina Pruiu, fost director adjunct al sucursalei Băncii Transilvania din Drobeta Turnu Severin (persoană privată de libertate, condamnată în altă cauză), Cristian Gabriel Avrămescu (sub control judiciar) – ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, Adrian Avrămescu (sub control judiciar) – agent de poliţie în cadrul Serviciului Judeţean Poliţie Transporturi Mehedinţi, Gabriel Puiu Drăgoi (agent de poliţie în cadrul I.T.P.F. Timişoara) şi Leontina Avrămescu, soţia lui Adrian Avrămescu.
Procurorii de la Strehaia susțin că principalele infracţiuni pentru care sunt cercetaţi cei implicați sunt abuz în serviciu, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în legătură cu fapte de corupţie.
Conform ofițerilor anticorupție de la Mehedinți, în perioada 2008-2012, cei patru inculpaţi au determinat-o pe Gina Pruiu. „să îşi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul acordării mai multor credite bancare fără îndeplinirea condiţiilor legale, în această modalitate fiind indusă şi menţinută în eroare unitatea bancară, producându-se o pagubă în patrimoniul unităţii bancare de 1.255.611 lei, precum şi un folos material necuvenit pentru inculpaţii beneficiari ai sumelor de bani provenite din credite”.
Concret, șefa de Retail de la Severin, a falsificat prin contrafacerea scrierii sau subscrierii mai multe adeverinţe de venit emise de structuri ale M.A.I. sau, după caz, a falsificat înscrisuri sub semnătură privată, care au servit la stabilirea, în mod nereal, a gradului de eligibilitate al celorlalţi inculpaţi, înscrisuri ce au fost folosite în scopul obţinerii creditelor bancare.
Totodată s-a mai stabilit că cei trei poliţişti şi soţia unui dintre ei au folosit la obţinerea creditelor bancare adeverinţe de venit falsificate.