În plângerea depusă de Antena 3 se invocă art.52 alin.2 din Legea nr.7/1996, care prevede ca „incheierea poate fi atacata, dupa caz, in conditiile art. 50 alin. (2)”, potrivit informaţiilor disponibile pe portalul instanţelor de judecată.
Aici se arată: „Persoanele interesate pot formula cerere de reexaminare a incheierii de admitere sau de respingere, in termen de 15 zile de la comunicare, care se solutioneaza prin incheiere de catre registratorul-sef din cadrul oficiului teritorial in raza caruia este situat imobilul”.
Pe de altă parte, Mihai Gâdea a reacţionat după intervenţia premierului Dacian Cioloş în Senat. Gâdea acuză faptul că ANAF a dispus nu numai evacuarea sediului, ci şi întreruperea utilităţilor, ceea ce ar face imposibilă folosirea sediului.
„Sunt absolut șocat de lucrurile spuse de premierul Dacian Cioloș(…). Domnia sa știe foarte bine ce ordin a dat ANAF -nu doar evacuarea noastră în 5 zile, ci și întreruperea utilităților. După ce cele 5 zile expiră, să se știe foarte clar, curentul și apa urmează să fie tăiate. Domnul prim-ministru spune că am putea rămâne în sediu până luni. Cum să rămânem într-un sediu în care nu avem curent să emitem?”, a spus Mihai Gâdea, miercuri, la Antena 3.
„M-aș fi așteptat ca domnia sa să dispună o anchetă la modul în care au decis cei de la ANAF. Singurul lucru pe care îl spune e că vom vedea ce vom face. Nu! Trebuia să ne asigure că se face o anchetă! (…). Ce să le spun eu colegilor? (…). Noi ne pierdem licența fără un sediu. Suntem în fața unui asalt”, a mai adăugat relizatorul Antena 3.
Dacian Cioloş a declarat în plenul Senatului că Guvernul nu a fost informat despre decizia ANAF pentru că o astfel de acţiune nu ţine de apanajul Legislativului. Totodată, şeful Guvernului a precizat că dreptul la liberă exprimare va fi apărat ferm.
„Acţiunea ANAF nu e un atac la dreptul la liberă exprimare. Guvernul respectă deplin decizia ANAF nu vizează activitatea jurnaliştilor. Antenele nu îşi pierd licenţele. În ciuda afirmațiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile în discuție, pentru simplul motiv că suntem abia la începutul unui proces legal de intrare în posesie și valorificare a unui bun al statului, care va putea să mai dureze încă luni bune. Încetarea emisiei e apanajul CNA. (…) Guvernul respectă legile şi hotărârile judecătoreşti. ANAF a pus în aplicare o decizie definitivă. (…) Termenul dat pentru evacuare voluntară este stipulat în Codul de procedură civilă şi e de 5 zile”, a declarat Dacian Cioloş în faţa senatorilor.