Anunț mare pentru șoferii din România: când va intra CEC Bank în piața polițelor RCA

Anunț mare pentru șoferii din țara noastră: CEC Bank va începe să vândă polițe RCA, în parteneriat cu Poșta Română. 

28 mart. 2023, 19:13
Anunț mare pentru șoferii din România: când va intra CEC Bank în piața polițelor RCA

Veste bună după panica provocată de retragerea licenței Euroins, care pare că se îndreaptă către faliment. CEC va intra pe piața asigurărilor auto din luna mai 2023.

Instituția bancară care are statul român acționar majoritar va fi un puternic jucător pe piața asigurărilor, au transmis oficialii guvernamentali.

„Guvernul României este gata să vină în sprijinul celor afectați de ce se întâmplă pe piața asigurărilor auto, pe piața RCA”, a declarat purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, pe 22 martie.

 

CEC Bank, colaborare cu Poșta Română, pe fondul scandalului polițelor RCA

 

Colaborarea CEC Bank cu Poșta Română ar veni în mod natural, pentru că ambele companii sunt de stat, iar din punct de vedere logistic, ar fi mult mai ușor, au transmis surse guvernamentale.

În primă fază, CEC va prelua 3-4% din clienții din piața asigurărilor auto, au mai transmis aceleași surse.

 

George Simion, revoltat pe tema polițelor RCA

 

Intrarea pe piață a asigurărilor a fost solicitată insistent de George Simion și partidul AUR, pe fondul panicii provocate de problemele de la Euroins.

„Nicu Marcu trebuie să dea explicații cu privire la ceea ce a spus Marcel Ciolacu, ceea ce știu tot ceea ce știu toți din instituția lor, să evite falimentul până în octombrie, când li se termină mandatele.

Tocmai de aceea, domnul Ciucă trebuie să acționeze, trebuie să ia o măsură drastică, pe care nu e pregătit să o ia: să preia activele acestui jucător de pe piața de asigurări (n.r. – Euroins), pentru a nu aștepta să intre panica în piață”, a declarat George Simion, printre altele.