„Amnezia post-traumatică este frecventă, mai ales în cazul agresiunilor. Există evaluare standard a oricărui pacient cu traumă cerebrală, care include tomograf. Sindromul de stres post-traumatic este inevitabil. Va fi nevoie de urmărirea acestei paciente. Pot apărea compicații, după orice traumă cerebrală. Orice astfel de pacient, este un pacient cu un factor de risc major. Chiar dacă nu sunt leziuni vizibile, pot evolua pe parcurs”, spune Tudor Ciuhodaru, potrivit antena3.ro.
În urma atacului, victima poate rămâne cu sechele, iar psihologul Lorena Diaconescu recomandă o examinare medicală pentru depistarea unei posibile traume emoţionale.
În ceea ce privește agresorul, specialistul a susținut. „Persoana aceasta are antecedente penale, a fost închis, cred că ce ar fi ft potrivit ar fi urmarea unui tratament psihiatric. Oamenii aceștia care au trecut prin regim de detenție, nu avem garanția că ei au fost tratați în această perioadă, de aceea ei încă reprezintă un pericol social. Nu avem cum să stopăm acest fenomen din păcate, ceea ce putem face e să fim mai atenți la pericolele din jur și să ne reevaluam setul de reguli personale să ne protejam mai mult pe noi și poate și pe cei din jur”.
În scara unui bloc din Alba-Iulia o tânără de 20 de ani aşteaptă liftul. Vrea să îşi viziteze o prietenă. În spatele ei, un bărbat stă la pândă şi imediat ce se asigură că nu e nimeni în jur, o loveşte cu un pumn în faţă. Fata se prăbuşeşte inconştientă la pământ, după care individul îi fură telefonul şi potofelul. Se face, apoi, nevăzut.
Poliţiştii au avut nevoie de două zile pentru a-l identifica şi reţine pe atacator. Dus la secţie, suspectul a negat totul în primă fază. La audieri, însă, şi-ar fi recunoscut fapta.