Stela Popescu a murit. Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va rămâne la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti până duminică, la ora 10.00, urmând să fie depus, la ora 11.00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12.00, au anunţat, sâmbătă, instituţia teatrală şi Patriarhia Română.
Potrivit reprezentanţilor instituţiei teatrale, actriţa urma să fie dusă la Mănăstirea Cernica sâmbătă, dar planul a fost modificat, întrucât capela se află în renovare.
Sute de oameni au venit deja să-şi ia adio de la doamna comediei româneşti. Actorii sunt în lacrimi la căpătâiul Stelei Popescu.
Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.
După moartea Stelei Popescu au apărut numeroase controverse. Mai grav este că vin chiar din lumea artistică. Organizatorii şi spectatorii unui eveniment unde a urcat pe scenă Stela Popescu, abia vorbind şi scăpând pe jos chiar premiul primit, sunt acuzaţi că au asistat nepăsători. În sală era şi Andreea Marin care a respins azi acuzaţiile. Gala respectivă a avut loc marţi, cu 24 de ore înainte de deces.
Tudor Ciuhodaru a declarat la România TV că cei prezenţi la gală îşi puteau da seama că ceva nu este în regulă cu Stela Popescu şi puteau cere ajutor medical.
„Erau tulburări de vorbire, incoerenţă, tulburări motorii, toate acestea la o persoană de o anumită vârstă puteau sugera un accident vascular cerebral, dar avem o mare problemă în România: educaţia pentru sănătate. Nimeni nu ştie să recunoască aceste simptome. Aceste simptome sunt puse de cele mai multe ori pe seama oboselii, supărărilor. Accidentul Vascular Cerebral este o urgenţă medicală. Mulţi dintre pacienţii noştri se recuperează rapid şi complet. este o chestiune de timp. Cu cât se intervine mai repede… Minutele sunt de platină, iar ora este de aur. Cele mai multe persoane care suferă un accident vascular cerebral nu recunosc simptomele şi nu ştiu ce să facă în asemenea situaţii. 70% dintre pacienţi nu au ştiut ce li s-a întâmplat”, a spus medicul.
Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.
Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.
Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia „Nihil Sine Deo”. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.
Partenera, prietena şi colega lui Alexandru Arşinel timp de 40 de ani pe scenă, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului românesc, între care Ştefan Bănică, Toma Caragiu şi Margareta Pâslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
A debutat în film în „Alo? Aţi greşit numărul” (1958). Stela Popescu a jucat în peste 25 de producţii, între care se numără „Nea Mărin miliardar” (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre” (1983) şi „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1988).