Cu toate astea, multi dintre noi nu cunoastem nici astazi o buna parte dintre secretele vindecatoare ale frunzelor de maslin, scrie caplimpede.ro.
Citeşte şi De ce e bine să îţi pui frunze de dafin pe frunte
Cercetarile in domeniu sugereaza faptul ca frunzele de maslin ar putea fi intr-adevar un excelent agent antiviral, intrucat s-a dovedit faptul ca blocheaza un sistem de tip viral dupa momentul infectiei. Acest fapt pare sa deschida noi oportunitati terapeutice neadresate inca de antibioticele farmaceutice existente in prezent.
Iata cateva dintre beneficiile importante ale extractului de frunze de maslin:
– Intareste sistemul imunitar
– Previne bolile virale si gripele
– Calmeaza infectiile in gat, sinuzita si simptomele de pneumonie
– Vindeca simptomele specifice artritei, psoriazisului, sindromului de oboseala cronica si racelilor comune
– Actioneaza precum un agent antimicrobian imunostimulator in tratamentul cancerului
– Modifica tiparul infectios in cazul imbolnavirilor cu virusul HIV, demonstrand potential chiar pentru vindecarea completa a bolii
– Asigura un puternic efect antibacterian si antimicotic in micozele piciorului si ale unghiilor, respectiv in cazurile de infectie cu chlamidia si candida.
– Inhiba progresia osteoporozei
– Sustine eforturile de slabire
– Ofera protectie impotriva declinului cognitiv
Printre proprietatile antiinfectioase ale frunzelor de maslin se numara si abilitatea de a impiedica productia si schimbul de aminoacizi intre tulpinile virale si abilitatea de a inactiva transmisia virusurilor contagioase pornind de la nivelul membranelor celulare si pana la sporii externi ai virusurilor infectioase.
Citeşte şi A pus câteva frunze de varză pe picioarele umflate şi a dormit aşa. Ce s-a întâmplat dimineaţă
Reteta de ceai din frunze de maslin
De-a lungul timpului, frunzele de maslin au reprezentat inclusiv un simbol al pacii si armoniei, iar efectele sale terapeutice se incadreaza si ele in tipar datorita efectelor relaxante si linistitoare. Ceaiul din frunze de maslin aduce organismului un aport important de antioxidanti puternici impotriva gonoreei, tuberculozei, virusului influenza, meningitei, hepatitei B, herpesului, aterosclerozie, botulismului, malariei, ulcerelor stomacale, difteriei, infectiilor urinare si encefalitei.
Cea mai sanatoasa varianta de ceai presupune folosirea de frunze verzi de maslin deshidratate fortat pentru a le mentine proprietatile benefice.
Ingrediente:
15-20 de frunze de maslin
200-300 ml de apa clocotita
Instructiuni:
Adauga frunzele la apa clocotita si lasa-le sa fiarba timp de 10 minute, apoi ia apa de pe foc si las-o la racit timp de 15 minute. Poti indulci si imbogati gustul ceaiului cu miere si zeama de lamaie. Pentru a profita din plin de efectele benefice ale acestui ceai, se recomanda repetarea curelor pe o perioada de cateva saptamani.