BAC 2015. Ministrul Educaţiei: NU se schimbă modul de desfăşurare a examenelor

BAC 2015: Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimbă, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul a precizat că metodologia prevedea de cinci ani posibilitatea corectării lucrărilor de la probele scrise ale acestui examen în alte județe.
Iulian Tudor
24 iun. 2015, 15:30
BAC 2015. Ministrul Educaţiei: NU se schimbă modul de desfăşurare a examenelor

BAC 2015.Modul de derulare a examenului de Bacalaureat nu se schimbă. Există o metodologie de organizare a examenului încă din anul 2011 și la nivelul anilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, metodologie care prevede posibilitatea corecturii lucrărilor într-un alt județ. Elevul nu este interesat de locul în care se corectează lucrările. Metodologia prevedea de cinci ani această posibilitate. Am luat această decizie care este strict organizatorică și nu afectează nici elevii, nici profesorii, nici rezultatele, a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

BAC 2015. Oficialul a mai spus că profesorii nu trebuie să fie interesați decât de numărul de lucrări pe care le au de corectat și nu de la ce elevi provin acestea. „Profesorul nu este și nu poate fi interesat decât de numărul de lucrări pe care poate să le corecteze și nu de unde provin acestea, ale cui sunt. Sistemul este deja obișnuit pentru că dintotdeauna contestațiile la lucrările scrise la Bacalaureat s-au judecat în alte județe. Oricum lucrările sunt preluate, deși procedura nu este nici publică, lucrările oricum pleacă din centrele de examen către centrele de corectură. Pleacă din localitatea A spre localitatea B. Acum, dacă vor pleca spre localitatea C dintr-un alt județ, nu văd unde este diferența. Nu trebuie să aibă niciun fel de emoții, este doar un plus de activitate pentru comisiile de Bacalaureat pe care ni-l asumăm„, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei: Am cerut ca subiectele la BAC 2015 să fie formulate mai clar

El a precizat că are încredere în sistemul educațional românesc și a spus că a cerut ca modul de formulare a subiectelor să fie unul clar. „Am încredere în sistemul educațional românesc, am încredere că vom avea rezultate mai bune la Bacalaureat, deoarece am solicitat, fără a coborî nivelul de exigență, să avem mai multă claritate în formularea subiectelor, să nu fie niciun fel de ambiguități, mai cu seamă să nu fie incertitudini și cale de manifestare a subiectivismului la nivelul baremurilor„, a susținut ministrul.

BACALAUREAT 2015. El a arătat că prin adoptarea acestei măsuri costurile în plus sunt „absolut nesemnificative” în comparație cu efectul obținut de eliminare a oricăror suspiciuni de fraudă la examen. „Costurile pentru această măsură sunt absolut nesemnificative, deoarece de la cele 520 de centre de examen plecau către cele 146 de centre de corectură lucrările tot cu mijloace auto, tot cu pază necesară. Acum dacă aceste distanțe sunt cu un număr de km mai lungi sigur că implică niște costuri acoperite de către MECȘ, dar acestea sunt absolut nesemnificative în comparație cu efectul obținut de eliminare a oricăror suspiciuni„, a mai declarat demnitarul.

BACALAUREAT 2015. Ministrul Educaţiei a admis că pot exista unele nemulțumiri din perspectiva sindicală. „Există nemulțumiri normale din perspectiva sindicală — aceea a faptului că membrii comisiilor de Bacalaureat vor avea într-adevăr mai mult de lucru. Având mai mult de lucru ar trebui să se reflecte și într-o creștere a resurselor financiare pe care le alocăm pentru comisiile de Bacalaureat. Am înregistrat creșteri ale resurselor alocate pentru plata acestor comisii și căutăm să identificăm soluții pentru a fi mulțumiți, inclusiv din punct de vedere financiar, colegii noștri care participă la procesul de evaluare a probelor scrise de la Bacalaureat„, a mai spus reprezentantul Ministerului.

Citeşte şi: FSE Spiru Haret: Corectarea lucrărilor de la Bacalaureat în alte judeţe va produce haos

DailyBusiness
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
Spynews
Horoscop sâmbătă, 29 martie 2025: Scorpionii au parte de relaxare și liniște
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cât costă astăzi revizia, ulei și filtre, la o Dacia Duster. Prețul a crescut în 2025
Capital.ro
Marele actor pe care România l-a pierdut. Românii l-au uitat complet: Îți lipsea. Ți-era dor
Playtech.ro
Mărturia unui român care a trăit clipe terifiante în timpul cutremurului din Bangkok: Clădirea se înclina la 45 de grade și am fugit...
DailyBusiness
Secretul neștiut când faci curățenie. Cum poți transforma baia cu pasta de dinți!
Adevarul
Cine l-a salvat pe Emil Hurezeanu de la remaniere. Culisele discuțiilor purtate în coaliție
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
La ce să ne așteptăm de la eclipsa de soare de astăzi, 29 martie. Cum ne influentează pentru următoarea perioadă din viață
Spynews
Bilanțul tragic al cutremurului de 7,7 din Asia. Cel puțin 1.000 de persoane au murit și alte mii au fost rănite 
Evz.ro
Stațiunea românească la modă în acest an. Va fi asaltată de turiști
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Kira Hagi i-a dat vestea cea mare lui Gică Hagi
kanald.ro
Peste 1.000 de morți și 2.300 de răniți în urma cutremurului devastator din Myanmar. Salvatorii sapă și în aceste momente după supraviețuitori
Cancan.ro
Descoperire ȘOCANTĂ într-o parcare din București! Om de afaceri, găsit MORT în mașină
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit marele prezentator TV. A fost un actor uimitor. A primit medalia de onoare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
stirilekanald.ro
"Ceasul rău l-a dus acolo" Constantin a fost găsit fără suflare în Iași, la trei luni de la dispariție. Bărbatul a fost văzut ultima oară plecând de la biserică
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Putin și Trump au hotărât totul! Rusia a mai pus ochii pe o regiune
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Veste bună pentru pensionarii cu venituri mici: vin banii!