UPDATE SUBIECTE PSIHOLOGIE BACALAUREAT 2017. La Psihologie s-a dat un test grilă din toată materia şi au avut de unit definiţiile cu enunţul corect. Li s-a mai cerut să construiască două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuiau să-l
SUBIECTE FILOSOFIE BACALAUREAT 2017. La Filosofie au avut de făcut un eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc).
SUBIECTE LOGICĂ BACALAUREAT 2017. La Logică s-au dat subiecte legate de silogisme şi
SUBIECTE SOCIOLOGIE BACALAUREAT 2017. La Sociologie au avut de dat un exemplu de conflict de rol şi să scrie un text in care sa identifice anumite concepte sociologice. Candidaţii au mai avut de explicat importanţa apartenenţei la grup şi ancheta sociologică. Aceştia au mai trebuit să scrie despre candidaţii familiei şi socializarea în cadrul familiei şi de prezentat efectele familiei monoparentale asupra copilului. Mai exact dacă acest tip de familie determină o socializare precară a copilului. Altă cerinţe au presupus argumentarea rolul ONG-urilor în societate, definiţia interviului şi de prezentat relaţia dintre acest concept şi ancheta sociologică.
SUBIECTE FIZICĂ BACALAUREAT 2017. La Fizică, elevii au scris despre scripete, energia cinetică şi potenţială, de întocmit un grafic, de rezolvat o problemă cu un corp în mişcare care se deplasează pe ambele axe – verticală şi orizontală, apoi noţiuni de electricitate, rezistenţă exterioară.
SUBIECTE INFORMATICĂ BACALAUREAT 2017. La Informatică au avut de rezolvat un algoritm, mai multe grafuri, o problemă cu metoda tracking, matrice şi un şir.
UPDATE BACALAUREAT 2017. La Biologie, elevii au avut de rezolvat un test grilă, la subiectul 2 au avut de calculat apa în plasma sangvină, iar la subiectul al treilea au primit mai multe întrebări despre celulă, potrivit sursei citate.
La Logică, a fost test grilă cu întrebări din material studiată, silogisme şi diagrame.
La Psihologie, a fost tot test grilă din toată material. De asemenea, s-a mai cerut construirea a două propoziţii despre memorie şi imaginaţie, de explicat un procedeu al imaginaţiei şi de analizat limbajul scris, intern, monologul şi dialogul. Ultimul subiect a fost un text despre Mircea Vulcănescu, personaj pe care elevii trebuiau să-l caracterizeze.
La Filosofie, a fost eseu despre fiinţa cuvântătoare, despre filosofi şi teoriile lor (Aristotel, Lucian Blaga etc).
BACALAUREAT 2017. Absolvenţii de liceu susţin, vineri, 30 iunie, proba la alegere a profilului, ultima din cadrul examenului de bacalaureat 2017.
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Anatomie – Biologie
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Chimie
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Fizică
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Geografie
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Informatică
MODELE SUBIECTE BACALAUREAT 2017 Socio-umane
Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie. VEZI AICI REZULTATE BACALAUREAT 2017
Candidații la prima sesiune a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat, luni, la proba scrisă de limba și literatura română, cerințe din texte de Ioan Slavici, Liviu Rebreanu sau Marin Preda.
Astfel, candidații de la filiera teoretică — profilul real și filiera tehnologică au avut, la primul subiect, de răspuns la mai multe cerințe pe baza poeziei „Alt cântec” de Adrian Maniu. La al doilea subiect, candidaților li s-a cerut să scrie un text argumentativ, de 150 — 300 de cuvinte, despre rolul comunicării în reușita unui proiect de echipă.
La subiectul al treilea, candidații au trebuit să redacteze un eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ aparținând lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.
La rândul lor, candidații de la filiera teoretică — profilul umanist și filiera vocațională — profilul pedagogic au avut de rezolvat, la primul subiect, cerințe pe baza poeziei „Vocula” de Ion Vinea. La subiectul al doilea, candidații au avut de scris un text de tip argumentativ de 150 — 300 de cuvinte despre utilitatea organizării unor activități extrașcolare de educație cinematografică.
Subiectul al treilea a presupus redactarea unui eseu de 600 — 900 de cuvinte în care să prezinte relația dintre două personaje dintr-un text narativ aparținând lui Marin Preda.
Sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului s-a desfășurat la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești în perioada 29 mai- 9 iunie.
VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ BAC OLIMPICI 2017 – PROFIL REAL
VEZI AICI SUBIECTE ROMÂNĂ BAC OLIMPICI 2017- PROFIL UMANIST
VEZI AICI BAREM CORECTARE ROMÂNĂ BAC OLIMPICI 2017- PROFIL UMANIST
Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic în care sa le introduca, împreuna cu o declaraţie tip în care se menţioneaza numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate si va fi îndrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen si va fi supravegheata de o persoana dintre asistenti, desemnata de comisia de examen. Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.
REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2017. 43.978 de elevi dintre cei 115.022 prezenți au obținut medii care le asigură promovarea.
La clasa a XI-a, rata de promovare este de 29,85% în creștere cu aproape 4 procente, comparativ cu 2016, când s-a situat la valoarea de 25,76%. Altfel spus, dintre cei 121.003 elevi participanți la simulare, 36.125 au obținut medii peste 6.
Pe tranșe de medii, situația cumulată (clasa a XI-a și clasa a XII-a) arată astfel: 29.496 de elevi au obținut medii între 6 și 6,99; 27.633 de elevi — medii între 7 și 7,99; 17.577 de elevi — medii între 8 și 8,99 și 5.366 — medii între 9 și 9,99. 31 de elevi au obținut media 10.
15.023 de medii au fost cuprinse între 5 și 5,99, însă, conform metodologiei de desfășurare a Bacalaureatului, nota minimă pentru fiecare disciplină în parte este 5, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului, este minimum 6.
Pe probe, situația cumulată (clasa a XI-a și a XII-a) a notelor mai mari sau egale cu 5 este: 59,4% la proba E)a) — Limba și literatura română, 74,1% la proba E)b) — Limba maternă și 52,1% la proba obligatorie a profilului E)c) — Matematică sau Istorie. La proba la alegere a profilului E)d), susținută doar de elevii clasei a XII-a, rata notelor peste 5 a fost de 60,4%.
În șase județe, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Sibiu (47,9%), Cluj (46,9%), Brăila (46,5%), Alba (46,3%), Iași (46,1%) și Galați (45,5%). Procente de promovare sub 25% s-au înregistrat în județele Giurgiu (24,5) și Ilfov (18,9).
În ceea ce privește rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 35% s-au înregistrat în județele Iași (35,3%), Galați (35,8%), Suceava (36,6%) și Cluj (41,8%). Sub pragul de 20% figurează județele Giurgiu (16,6%), Ilfov (17,9%) și Călărași (19,1%).