Povestea casei începe în anul 1940, in oraselul Vanport, unde a fost construita in calitate de locuinta pentru muncitorii de pe santierul naval de pe malul raului Columbia, scrie casadex.ro. Opt ani mai tarziu, ruperea unui baraj a dus la inundarea oraselului, iar casuta din lemn a fost salvata, fiind transportata pe rau spre Sauvie Island, unde a devenit un centru in care vanatorii de gaste veneau sa-si declare vanatul. Peste un alt numar de ani casa din lemn a fost renovata din nou (a treia viata), in scopul inchirierii.
Citeşte şi Şi-a transformat garajul într-o casă de vis cu trei dormitoare FOTO
Designerul de interioare Jessica Helgerson si sotul ei, arhitectul specializat in constructii ecologice, Yianni Doulis au cumparat casuta si au transformat-o in resedinta permanenta.
Fermă transformată într-o casă de vis GALERIE FOTO
Solutie ingenioasa de extindere a casei–compartimentarea interioara
La renovarea constructiei noii proprietari au refuzat sa extinda amprenta casei, alegand sa-i modifice si reconfigureze doar interiorul. Astfel, pentru optimizarea spatiului interior bucataria, livingul si diningul au fost reunite intr-un open space prietenos si luminos, cu tavan inalt.
Citeşte şi Lumea s-a întors pe dos! Vezi cum arată casa răsturnată din Austria VIDEO
Unul dintre peretii din spatiul comun a fost placat cu lambriu de stejar care scoate in evidenta mobila alba de bucatarie, inlocuind in acelasi timp faianta. Tot nuanta stejarului a fost aleasa si pentru placarea pardoselii, tavanul si restul peretilor fiind imbracati in lambriu din lemn de culoare alba, care creeaza senzatia de profunzime. Lambriul sau sidingul din lemn, folosit in placarea interioara si exterioara a casei a fost confectionat din lemn reciclat, gasit intr-unul dintre grajdurile cumparate impreuna cu proprietatea de 2 hectare.
Citeşte şi Cele mai SPECTACULOASE case de pe plajă din lume GALERIE FOTO
Locul de luat masa separa bucataria de livingul dotat cu doua canapele fixe inzidite, folosite atat pentru momentele de relaxare ale membrilor familiei cat si in calitate de paturi de dormit pentru musafirii care le calca deseori pragul. Fiecare canapea este dotata cu lazi de depozitate ascunse in baza din lemn. Acolo isi pastreaza jucariile cei doi copii ai tanarului cuplu.
Pentru a separa aria de zi de baie si dormitorul copiilor, in locul unui perete obisnuit a fost proiectata si construita o biblioteca, foarte utila si practica. In spatele bibliotecii inguste din stanga a fost amenajat un dressing, iar in spatele bibliotecii mai late este ascunsa baia, placata cu lambriu alb din lemn si dotata cu o cada stativ, recuperata de pe un santier.
O IDEE SIMPLĂ, cu un REZULTAT SPECTACULOS: Balcoanele transformate în piscine FOTO
Camera copiilor se afla in extremitatea opusa bucatariei si are doua paturi supraetajate, un dulap retractabil montat pe roti si un pat de doua persoane, pentru prietenii care le raman in vizita si peste noapte.
Mai multe amănunte despre casă aici.