BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Cum se rezolvau subiecte M1, M2, M3 BAC 2018, conform EDU.RO

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Cei peste 136.871 de candidaţi la Bacalaureat 2018 din toate promoţiile care s-au înscris susţin miercuri proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie. Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie.
Filip Stan
27 iun. 2018, 08:18
BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Cum se rezolvau subiecte M1, M2, M3 BAC 2018, conform EDU.RO

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Subiecte Matematică Bac 2018. Elevii care au terminat clasa a XII a trec prin noi emoţii miercuri, când are loc proba obligatorie a profilului şi specializării. Cei de la profil real şi tehnologic şi pedagogic vor da examen la matematică.

BAREME MATEMATICA BACALAUREAT 2018.

Costel Chiteș, profesor de Matematică la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, oferă câteva ponturi despre cum ar fi trebuit elevii să rezolve cerințele de la proba de Matematică, via Libertatea.ro

v


Există mai multe variante de subiecte la matematică la Bacalaureat 2018 (M1, M2, M3) în funcţie de specializare (mate-info, ştiinţe ale naturii, tehnologic).

Elevii aveau  de rezolvat trei subiecte, fiecare însumând 30 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu.

Absolvenţii de liceu vor avea de rezolvat funcţii, logaritmi şi matrici la aceasă probă de matematică.

Subiectele sunt diferențiate în funcție de specialitate și profil.  Elevii de la mate-info vor da un examen mai dificil, având probleme specifice Modulului 1 (M1). Pentru cei de la științele naturii, modulul este unul diferit (M2), precum și pentru cei de la Tehnologic și Vocațional (pedagogic).

BAREME, Subiecte Matematică Bac 2018 – Ce a picat anul trecut

Anul trecut, La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi. La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.

Elevilor nu le este permis accesul în sala de examen având asupra lor mijloace tehnologice, notiţe, copiuţe, manuale sau alte surse de inspiraţie care pot fi folosite la fraudarea examenului.

Sălile sunt supravegheate audio-video, iar orice tentativă de fraudare a examenului aduce excluderea de la BAC 2018.

SUBIECTE şi BAREM BACALAUREAT MATEMATICĂ 2018. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

”În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, precizează MEN. 

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat 2018 au fost susţinute de elevi în luna februarie. 

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța în Grecia. Metoda bărbatului a generat mari controverse în mediul online
Capital.ro
Se CONFISCĂ totul pe loc. Legea pe care o uită mulţi. Nu mai scapi, de acum
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Servicii medicale gratuite pentru români! Ce se modifică de la 1 iulie
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Soții Dolănescu, tarif de lux la cântări. Cât încasează pentru fiecare spectacol
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât a ajuns să coste un simplu croissant în Vama Veche! Turiștilor nu le vină să creadă cât trebuie să plătească pentru un tub de chipsuri
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Nicușor Dan discută despre formarea majorității în Consiliul General
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?