Băsescu, atac DEVASTATOR la adresa Gabrielei Firea. „Era un cancer pentru Bucureşti. A făcut exact ce nu trebuia să facă un primar”

Traian Băsescu a lansat, joi, un atac dur la adresa primarului general în funcţie Gabrielei Firea, pe care a catalogat-o drept "un cancer pentru Bucureşti". Fostul preşedinte a acuzat-o pe Firea că a utilizat banii publici "doar pentru o clientelă", iar mandatul acesteia a fost "o mascaradă pentru un om politic care a vrut să cumpere voturi din bani publici".

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 19:53
Băsescu, atac DEVASTATOR la adresa Gabrielei Firea. „Era un cancer pentru Bucureşti. A făcut exact ce nu trebuia să facă un primar”

Întrebat în cadrul unui interviu acordat la Digi24 dacă rezultatul alegerilor de la Primăria Capitalei este unul bun, Traian Băsescu a răspuns: „e bine că a plecat Firea”.

„Firea era un cancer pentru Bucureşti pentru că ştia doar sintagma am cumpărat şi deloc am făcut. Ea a cumpărat aparatură pentru spitale, dar n-a dat apă caldă. Deci ţi-a dat direct direcţia spitalului. Dacă dădea apă caldă, ajungeau mai puţini la spital. Neasigurând apa caldă, mergem la spital cât mai mulţi”, a declarat fostul preşedinte.

Fostul primar al Capitalei a acuzat-o pe Gabriela Firea că „a făcut excrusii pentru pensionari, a cumpărat ochelari, a făcut teste”.

„A cumpărat voturi din primul mandat al ei. Un primar, aşa mi se pare mie, profund corupt. Să utilizezi banii publici, în loc să-i utilizezi pentru toţi, ci doar pentru o clientă (…)

A făcut exact ce nu trebuie să facă un primar. A risipit banii pentru interesul ei, să ţină captivi nişte oameni- A fost o mascaradă pentru un om politic care a vrut să cumpere voturi din bani publici”, a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere continuarea unui singur program promovat de Gabriela Firea

„Dacă a făcut un program extaordinar care trebuie continuat, este cel cu inseminarea in vitro”, a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a argumentat că la alegerile din Capitală nu crede că „s-a dat votul util pentru electorat, s-a dat votul util pentru politicieni”.

„Electoratul optează ca administraţie locală să facă politică în primul rând, nu administraţie. Îmi aduc aminte când am câştigat Primăria în 2000. PD-ul la acea vreme avea 4 la sută şi totuşi am câştigat Primăria Capitalei. Atunci bucureştenii votau omul.

Bucureştenii au dat un vot politic. Vor avea politică şi nu vreau să fiu negativist şi nu vreau să descurajez pe nimeni. Nu vor avea adminsitraţie, vor avea politică”, a menţionat fostul primar al Capitalei.

De asemenea, Traian Băsescu a exploicat că Nicuşor Dan va avea sprijinul celor cinci consilieri PMP în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Mă aştept să se facă foarte multe jocuri politice. Nicuşor Dan va fi obligat să facă politică, altfel va fi pus într-un colţ şi tăbăcit”, a conchis fostul preşedinte.

Gabriela Firea, declaraţii de ultimă oră în scandalul momentului: „S-a furat masiv în Bucureşti. Mergem în justiţie”