Bătaie pe locurile de la cămin. Vezi câte camere sunt disponibile în campusuri şi cât costă cazarea pentru studenţi

Taxele mici, de până în 200 de lei, dar şi viaţa studenţească trăită într-un alt ritm în cămine îi împing pe mulţi dintre studenţi să opteze pentru cazarea în internatele universităţilor din ţară. Deşi numărul locurilor a crescut în ultimii ani, aproape jumătate nu vor prinde loc.
Filip Stan
27 sept. 2017, 07:11
Bătaie pe locurile de la cămin. Vezi câte camere sunt disponibile în campusuri şi cât costă cazarea pentru studenţi

A început goana după un loc la cămin. Sute de studenți așteaptă, încă de la primele ore ale dimineții, în fața căminelor să-şi preia camerele. Încărcați cu bagaje și mâncare de la părinți, și-au ales camerele și colegii alături de care vor sta în următorii ani.

Universităţile de stat din Cluj-Napoca oferă studenţilor peste 15.000 de locuri de cazare în cămine, la tarife cuprinse între 100 de lei şi 450 de lei, însă numărul cererilor depăşeşte 20.000.

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) pune la dispoziţia studenţilor 6.000 de locuri de cazare în 17 cămine, în camere cu 2, 3 sau 5 locuri. Reprezentanţii UBB au declarat, pentru MEDIAFAX, că procesul de cazare începe în 29 septembrie şi se încheie în 1 octombrie.

Tarifele în căminele UBB sunt cuprinse între 100 şi 220 de lei pe lună.

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) dispune de un număr de 4.926 locuri de cazare distribuite în cele două complexe studenţeşti, din Mărăşti (2 cămine) şi Observator (7 cămine), toate căminele UTCN fiind modernizate.

Tarifele de cazare la UTCN au rămas nemodificate faţă de anii anteriori, astfel încât pentru camere de 4 persoane tariful este de 155 lei/lună/pat, iar pentru camere de 2 persoane, de 220 lei/lună/pat.

Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” beneficiază în anul universitar 2017-2018 de un număr de 2.500 de locuri de cazare în opt cămine.

Tarifele de cazare sunt cuprinse între 140 de lei pentru un loc în cameră cu patru paturi şi 450 de lei cameră single.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au fost pregătite 1.434 de locuri de cazare în cinci cămine studenţeşti, toate având acces la internet.

Tarifele de cazare practicate sunt cuprinse între 125 de lei locul în cameră cu 4 – 6 paturi, cu baie pe hol, şi 250 de lei în cameră cu două paturi, cu baie inclusă.

Universitatea de Arte şi Design (UAD) are disponibile un număr de 121 de locuri de cazare în două cămine, reabilitate termic, tarifele fiind cuprinse între 170 şi 220 de lei

Studenţii care optează pentru a se caza aici trebuie să plătească 100 de lei pe lună pentru un loc într-o cameră cu trei sau 120 de lei pe lună pentru un loc într-o cameră cu două.

Aproximativ 13.000 de locuri sunt disponibile pentru studenţi în căminele celor patru universităţi de stat din Timişoara.

  • Universitatea Politehnica din Timişoara pune la dispoziţia studenţilor aproximativ 6.000 de locuri. Instituţia de învăţământ superior are 16 cămine studenţeşti, dintre care două sunt doar cu garsoniere.

În ceea ce priveşte taxele lunare, acestea sunt de 95 lei pentru studenţii care sunt pe locurile bugetate, în căminele cu camere de cinci paturi, respectiv 100 lei pentru cei de pe locurile cu taxă. Tinerii de la buget care primesc un loc într-o cameră cu două paturi trebuie să plătească 160 lei, iar cei de la „cu taxă” – 165 lei.

  • Universitatea de Vest din Timişoara are aproximativ 3.000 de locuri în cămine.

Taxele de cazare în căminele universităţii sunt printre cele mai mici din ţară, preţul mediu fiind de 100 de lei.

  • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara asigură locuri în cămine pentru toţi studenţii care depun cereri de cazare. Instituţia dispune de şapte cămine studenţeşti, cu un număr total de 2.500 de locuri de cazare la norma sanitară două, trei, patru persoane/cameră.

În ceea ce priveşte tarifele, acestea sunt de 75 lei pentru un loc într-o cameră cu patru paturi, 85 lei – cu trei paturi, şi cuprinse între 120 şi 200 lei pentru cele cu două paturi, pentru studenţii care sunt pe locurile bugetate. Tinerii care sunt admişi pe locurile nesubvenţionate de stat trebuie să plătească 185 lei pentru a fi cazaţi într-o cameră cu patru paturi, 195 lei – cu trei paturi, şi între 230 şi 310 lei pentru un loc într-o cameră cu două paturi.

  • Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului oferă studenţilor săi peste 1.500 locuri, care sunt disponibile în cinci cămine, dintre care unul de garsoniere.

Cuantumul taxelor de cămin diferă în funcţie de calitatea studentului (bursier sau cu taxă) şi de confortul camerei în care este cazat. Astfel, preţurile sunt cuprinse între 125 lei, pentru un loc într-o cameră cu patru paturi, şi 335 lei, pentru un loc în căminul cu garsoniere.

În căminele Universităţii „Transilvania” sunt disponibile 4.234 de locuri în toate cele 13 cămine studenteşti.

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pune la dispoziţia studenţilor patru cămine, în care sunt circa 800 de locuri, iar taxa de cazare este 200 de lei pe lună. Universitatea „1 Decembrie 1918”, singura universitate din Alba Iulia, are circa 5.000 de studenţi şi masteranzi.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are peste 15.000 de studenţi, la Licenţă şi Master, şi peste 2.000 de locuri în căminele Universităţii.

Un student achită lunar între 170 şi 645 de lei pentru un loc de cazare în cămin, în funcţie de condiţii şi de preferinţe. Cele mai scumpe locuri sunt în Căminul „Academica”, unde sunt doar garsoniere şi apartamente.

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sunt pregătite 6.208 locuri de cazare, preţurile variind între 120 de lei pe lună, într-o cameră cu cinci paturi şi 550 de lei pe lună, într-un cămin inaugurat în urmă cu câţiva ani.

Pentru o cameră cu două locuri, studenţii plătesc 275 de lei, iar pentru una cu 3 locuri chiria lunară ajunge la 250 de lei. În şapte cămine ale UAIC sunt şi camere cu câte 5 locuri, pentru care preţul per student este de 150 de lei pe lună. Cele mai scumpe cămine ale UAIC sunt Gaudeamus şi Akademos, unde preţurile sunt de 440 sau 550 de lei pe cameră.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a primit peste 2.500 de solicitări din partea studenţilor, însă nu are decât 1.100 de locuri disponibile în cele cinci cămine pe care le deţine. Pentru anul universitar 2017 – 2018, care va debuta pe 2 octombrie, conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” a majorat taxele de cazare în căminele instituţiei, cuantumul acestora urmând să crească cu 61 de lei, pentru un loc de cazare urmând să fie plătit 150 de lei, faţă de 90 de lei, anul trecut.

Preţurile plătite de studenţi diferă în funcţie de confortul şi facilităţile camerelor de cazare, însă vor plăti lunar sume cuprinse între 150 şi 420 de lei.

Pentru anul universitar 2017-2018, numărul de locuri în căminele Universităţii din Craiova va fi ceva mai mic, în primă fază, din cauză că în Căminul 2, unde erau 420 de locuri, se desfăşoară lucrări de modernizare. Vor rămâne, la dispoziţia tinerilor, aproximativ 2.700 de locuri.

Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti are 7 cămine, cu o capacitate de cazare de 1.600 de locuri, iar de miercuri, studenţii pot să vină să se cazeze.

Cazarea începe de miercuri şi se face în camere de 3, respectiv 2 persoane, la tarife cuprinse între 165 şi 250 lei.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi pune la dispoziţia studenţilor circa 2.800 de locuri în cele 9 cămine.

În cele două cămine studenţeşti din Târgu-Jiu sunt disponibile 108 locuri de cazare, toate fiind ocupate. La Liceul Nr. 2, unde sunt cazaţi studenţi, taxa este de 220 de lei, iar cei de pe locuri bugetate plătesc doar 120 de lei. La căminul din Complexul Studenţesc Debarcader, cazarea costă 300 de lei pentru studenţii în regim cu taxă şi 200 de lei pentru cei de la buget.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Patru zodii primesc un cadou neașteptat în următoarele 4 zile. O mare dorință devine realitate
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite pentru depistarea unor afecțiuni grave
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?