Bucureştenii sunt împotriva proiectului turnurilor de 15-25 de etaje de lângă Parcul Floreasca

Cetățenii din zona Floreasca se opun vehement prelungirii Planului Urbanistic Zonal Calea Floreasca nr.159-165. Proiectul prevede ridicarea a patru turnuri de 15-25 de etaje lângă Parcul Floreasca și Hala Ford. Locuitorii din zonă spun însă că investiția imobiliară ar face un mare deserviciu zonei din nordul Capitalei, caracterizată prin clădiri de înălțimi mici.
Alina Costache
02 mart. 2016, 16:30
Bucureştenii sunt împotriva proiectului turnurilor de 15-25 de etaje de lângă Parcul Floreasca

Proiectul imobiliar de pe Calea Floreasca, lângă Hala Ford, revine la CGMB pentru a fi prelungit. Planul Urbanistic Zonal Calea Floreasca nr.159-165 a fost aprobat de consilierii generali pe 28 aprilie 2011, însă investitorul care a inițiat proiectul, SC Primaverii Gardens SRL, nu a facut nimic de atunci, iar documentația de urbanism expiră în acest an. Pentru a putea fi obținute autorizațiile și avizele necesare demarării proiectului, PUZ-ul trebuie prelungit, scrie b365.ro.

Planul Urbanistic Zonal prevede construirea a patru turnuri pe un teren de aproape 28.000 metri pătrați situat pe Calea Floreasca, la intersecția cu Bulevardul Mircea Eliade. Cea mai înaltă clădire va avea 25 de etaje, urmată de o clădire de 20 de etaje și doua de 15. Turnul cu 25 de etaje va fi unul de birouri, iar în celelalte trei vor fi amenajate locuințe. De asemenea, Hala Ford va fi restaurată, urmând să adăpostească un centru comercial cu dotari publice.

Proiectul de prelungire a PUZ-ului Calea Floreasca nr.159-165 se află dezbatere publică și a stârnit critici vehemente din partea locuitorilor din zonă.

Ce spun cetățenii:

– „PUZ-ul NU trebuie prelungit! Intr-o zona in care cea mai inalta cladire, de birouri, are numai 10 etaje, se doreste construirea unor blocuri de 15-25 de etaje! Nu se incalca astfel norme de urbanism, cum ar fi regimul de inaltime? Mai mult, blocurile de pe Calea Floreasca de la nr. 134-138, 140-144 au numai 3 etaje! Deja traficul in zona e infernal si nu exista suficiente locuri de parcare pt. riverani. Banii europeni pentru modernizarea lacului Floreasca s-au pierdut, iar in bugetul PMB pe anul 2016 nu s-au alocat fonduri pentru continuarea lucrarilor. Oare si aici exista un interes imobiliar? Spatii verzi nu se amenajeaza, infrastructura rutiera e la pamant, transportul public in zona Calea Floreasca – Ceaikovski – Barbu Vacarescu e infect, in schimb exista planuri sa se construiasca mamuti de sticla si beton de 50-100 de metri!” (Gabriela Stroe)

– „Sunt impotriva prelungirii PUZ-ului! Ducerea la bun sfarsit a acestui proiect ar avea urmatoarele consecinte:suprapopularea cartierului cu oameni si masini,o lipsa si mai acuta de locuri de parcare,o circulatie si mai dificila,poluare la greu! Primaria trebuie sa ajute cetatenii,nu sa contribuie prin aprobarea unor proiecte aberante la distrugerea vietii lor!” (Dan Popescu)

– „PUZ-ul nu trebuie prelungit. Nu este altceva decit o speculare a terenului in defavoarea comunitații locale! Propune o densitate uriașa de utilizatori si de mașini, trei imobile cu înălțimi P+15, P+20, P+25 pe o suprafața mica, anihilând practic imaginea monumentului istoric categoria A, Halele Ford. In plus Calea Floreasca e deja sufocata de traficul dintre Urgenta si Promenada . Cum va suporta si integra si acesti monstri ? A fost intrebata comunitatea locala daca doreste asa ceva in cartierul asta si asa sufocat de constructii pe spatii verzi, si intre blocuri . De ce nu respectati inaltimea din zona a cartierului? Pentru aceste „inaltimi” folositi cartierele care au astfel de blocuri inalte, nu stricati aspectul Bucurestiului!” (Titus Groza)

– „Un NU categoric prelungirii PUZ-ului care va garanta sufocarea completa si definitiva a traficului in zona Floreasca-Dorobanti, care si asa se desfasoara cu multa dificultate (nu uitati ca cele 2 artere asigura accesul spre Spitalul Clinic de Urgenta!). Suntem „incantati” ca s-a desfiintat Patinoarul Floreasca, ca fostul Cinematograf Floreasca s-a transformat in club cu parcare in parc si suprafata Lacului Floreasca a fost redusa! Constructia acestor blocuri turn va contribui din plin la scaderea calitatii vietii locuitorilor din zona.” (Ioana Ardeleanu)

– „Importante nu sunt etapele care trebuie parcurse pentru realizarea unui ansamblu de cladiri, ci fundamentarea proiectului. Proiectul de constructie a 3 cladiri cu 15, 20 si respectiv 25 de etaje nu trebuie aprobat. Calitatea vietii cetatenilor care locuiesc in zona Floreasca va fi afectata negativ. Sa se aprobe refacere patinoarului, a unor spatii pentru practicarea unor sporturi, sau modernizarea lacului Floreasca, nu constructia unor noi cladiri pentru birouri care vor genera poluare prin cresterea traficului auto si blocaje similare celor de pe soseaua Fabrica de Glucoza. Vreti sa fie distruse spatiile verzi, sa avem numai servicii ? Aproape toate persoanele care au trimis mesaje sunt impotriva proiectului. Cred ca nu gresesc daca consider ca si ceilalti locuitori ai cartierului Floreasca care nu au trimis mesaje sunt impotriva unui astfel de proiect. In concluzie ii rog pe cei care au putere de decizie si care temporar ne reprezinta interesele la nivel local sa nu aprobe constructia de blocuri turn intr-o zona care ar trebui sa fie destinata petrecerii timpului liber. „(Marcel Petre)

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Elena Udrea e în culmea fericirii! Anunț minunat despre ieșirea din închisoare
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Melania Trump susține că democrații și presa au alimentat tentativele de asasinat asupra soțului ei
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore