Bugetul de stat pe 2023 va fi public joi, după şedinţa Guvernului. Ionuţ Stroe: Probabil într-o săptămână va trece prin comisia de buget şi prin plenurile reunite ale celor două Camere

Guvernanţi se grăbesc să finalizeze bugetul de stat pentru 2023. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat că proiectul de buget de stat pe 2023 va fi public cel mai probabil joi, după şedinţa Guvernului, el arătând că probabil într-o săptămână va trece prin comisia de buget şi prin plenurile reunite ale celor două Camere, astfel încât să fie aprobat până în sărbători.

06 dec. 2022, 10:38
Bugetul de stat pe 2023 va fi public joi, după şedinţa Guvernului. Ionuţ Stroe: Probabil într-o săptămână va trece prin comisia de buget şi prin plenurile reunite ale celor două Camere

Coaliţia de guvernare lucrează la proiectul de buget de stat pe 2023. ”Bugetul va fi expus public cel mai probabil joi, după şedinţa Guvernului, ştiam că joi se va face. Construcţia bugetară în momentul de faţă cuprinde un procent al investiţiilor record pentru România, este anul în care practic ne propunem repornirea motoarelor economiei romîneşti, la capacitate maximă, după atâtea crize prin care am trecut în ultimii ani”, a spus Ionuţ Stroe, potrivit news.ro.

El a arătat că vor fi reconfirmate aceste creşteri ale investiţiilor, posibil să se ajungă la un procent de 7,4% anul viitor.

Despre o creştere economică de 3%, purtătorul de cuvânt al PNL a spus: ”Eu cred că va fi mai mare, nu pot să vă dau cifre”.

Citeşte şi: Guvernul oferă 3.000 de euro pentru românii care îndeplinesc această condiție. Cererile se depun de astăzi

În privinţa calendarului adoptării bugetului, Ionuţ Stroe a afirmat că acesta va merge în Parlament, unde va sta în dezbatere parlamentară atât cât va fi nevoie.

Citeşte şi: Bani de la stat pentru fermieri! Vor putea obține fonduri nerambursabile de până la 50.000 de euro. Ce condiţii trebuie îndeplinite

”Probabil într-o săptămână va trece prin comisia de buget şi prin plenurile reunite ale celor două Camere şi vom avea buget la timp. (..) Va fi un buget care va funcţiona din prima zi a anului 2023”, a precizat Stroe.