Călin Popescu Tăriceanu consideră că alegerile anticipate vor arunca România în haos

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat marți la Antena 3, că alegerile anticipate vor arunca România în haos pentru patru luni. În altă ordine de idei, Tăriceanu a salutat decizia Curţii Constituţionale prin care interceptările realizate de servicii, pe mandate de siguranţă naţională, nu mai pot fi folosite ca mijloace de probă în instanţă.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 20:48
Călin Popescu Tăriceanu consideră că alegerile anticipate vor arunca România în haos

„Deschiderea către anticipate este un lucru care va duce, pe scurt, România în haos aproximativ patru luni de zile. Constituția României așa a fost gândită să nu faciliteze această soluție a alegerilor anticipate, pentru că ea a fost gândită ca o soluție extremă în caz de criză politică majoră, când nu se poate agrega niciun fel de majoritate și nu ai guvern.

Și atunci pornești către alegerile anticipate. Nu e cazul în momentul de față: Guvernul Orban a fost investit, nu a avut niciun fel de problemă în Parlament care să necesite o astfel de măsură de urgență și extremă.

Spuneam că se instalează haosul pentru că toate procedurile care sunt prevăzute în Constituție sunt făcute ca să frâneze acest elan al unora. Procedurile extrem de greoaie fac ca acest parcurs să se desfășoare pe aproximativ patru luni. Patru luni în care administrația se blochează, miniștrii nu știu ce vor face, cei din subordinea lor, secretari de stat, directori generali, șefi de servicii vor sta în expectativă”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, în emisiunea moderată de Răzvan Dumtrescu. 

Liderul ALDE a salutat,  decizia Curţii Constituţionale a României prin care interceptările realizate de servicii, pe mandate de siguranţă naţională, nu mai pot fi folosite ca mijloace de probă în instanţă.

„PSD are o inhibiţie, să nu cumva să se spună din nou că afecterază statul de drept. Noi nu avem această inhibiţie. Statul de drept înseamnă domnia legii, nu frăţia dintre procurori şi servicii. Mai apar şi stele pe cer. Vreau să salut decizia CCR de azi referitore al interceptările pe mandate de siguranţă naţională. O normalitate care funcţionează în toate ţările civilizate”, a declarat Tăriceanu tot la Antena 3.

Curtea Constituțională a decis, marți, că înregistrările făcute de organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale, precum SRI, sunt neconstituționale în măsura în care restrâng exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului desfășurate în mod legal.

Citeşte şi: Ludovic Orban, despre moţiunea de cenzură: „Va râde toată ţara de ei”