Deputaţii au decis că Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv, dar nu şi reţinut UPDATE

Deputaţii au respins, marţi, cererea procurorilor DNA de reţinere a lui Adrian Gurzău. Ulterior, plenul Camerei Deputaţilor a votat pentru arestarea preventivă a acestuia. Ambele voturi au fost secrete, cu bile. Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influență în dosarul Carpatica Asig.
Iulian Tudor
04 oct. 2016, 08:35
Deputaţii au decis că Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv, dar nu şi reţinut UPDATE

UPDATE – 17:00. Biroul permanent a respins contestația deputatului Adrian Gurzău, a anunțat secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Contestația domnului Gurzău a fost respinsă de Biroul permanent. Domnul deputat spunea în contestație că doamna Mincă (deputatul Liliana Mincă — n.r.) ar fi votat și nu a fost trecută prezentă. El a cerut reluarea votului, să i se pună la dispoziție înregistrările video. Au fost 238 de deputați în lista noastră, s-a numărat de trei — patru ori. Primul vot ne-a convenit, al doilea vot nu ne-a convenit. Ar fi fost o problemă în cazul în care ar fi fost dați de noi 238 de prezenți și în urne s-ar fi găsit 240 de bile. Nu a fost niciun vot nul”, a precizat Ciolacu, marți, la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei.

Deputatul Adrian Gurzău a declarat marți că a contestat „pe procedură” votul din plenul Camerei Deputaților prin care s-a aprobat cererea ministrului Justiției privind arestarea sa preventivă. Gurzău a spus că a contestat votul din plen, dar nu a dat detalii cu privire la motiv.

UPDATE ora 15.35 Deputatul Adrian Gurzău poate fi arestat preventiv, a decis marți plenul Camerei Deputaților.

Mircea Dolha, membru al Comisiei de numărare a voturilor, a declarat că au fost prezenți în plen 238 de deputați și toți și-au exprimat votul. Dintre aceștia, 124 au votat pentru încuviințarea arestării preventive și 114 împotrivă.

UPDATE ora 14.45 Proiectul de hotărâre de încuviinţare a cererii DNA de reţinere a deputatului Adrian Gurzău nu a trecut la votul din Camera Deputaţilor, potrivit news.ro. Dintre cele 266 de voturi valabil exprimate, 136 au fost pentru încuviinţare, 130 contra. Pentru adoptarea hotărârii au mai lipsit trei voturi.

”Cu ruşine trebuie să anunţ că se constată că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea acestei hotărâri”, a spus, de la tribună, deputatul PNL Mircea Dolha, membru în comisia de numărare a voturilor.

UPDATE ora 14.05 Deputatul PMP, Adrian Gurzău, le-a cerut colegilor să voteze împotriva cererii DNA de reţinere şi arestare, precizând că doar în libertate îşi poate pregăti apărarea şi că niciodată ”nu am votat pentru cererile de reţinere şi arestare”.

Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de  reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat martorii. Practic, printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a declarat Adrian Gurzău, în plenul Parlamentului, potrivit news.ro.

El a mai spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au fost eliberaţi de judecătorii Curţii supreme. ”În momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei (…) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare”, a spus Gurzău.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat luni favorabil cererea în cazul lui Adrian Gurzău. „Cu privire la reținere au votat 22 de colegi, 16 au fost pentru, 5 împotrivă și o abținere. La arestare — 16 au votat da, 3 împotrivă și 3 abțineri”, a declarat vicepreședintele Comisiei juridice Ciprian Nica.

Luni, la ieșirea de la ședința Comisiei juridice, Adrian Gurzău a declarat că prin votul colegilor nu se poate împiedica actul de justiție.

„Există în momentul de față un dosar pe rolul instanței. Prin votul colegilor nu se poate împiedica actul de justiție”, a spus Gurzău, întrebat la ce se așteaptă de la votul deputaților de marți din plen.

Pe 27 septembrie, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) cererea și referatul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, acuzat de trafic de influență în dosarul Carpatica Asig.

Potrivit DNA, în dosar există date și probe din care rezultă că deputatul Gurzău ar fi comis fapte de corupție.

Citeşte şi: Deputaţii din Comisia Juridică: Deputatul PMP Adrian Gurzău poate fi reţinut şi arestat preventiv

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară
Capital.ro
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Statul face concurență băncilor! Ce randament au în 2024 titlurile de stat
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „Nu mai pot fi spectator și să văd cum se duce țara-n cap“
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată pe sora ei geamănă
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
ILEGAL pentru proprietarii de teren din România. Nu poți crește asta. Te arestează pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Armata din Belarus desfășoară sisteme antiaeriene la granița cu Ucraina
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?