Candidat-surpriză la Casa Albă. Joe Biden și Donald Trump sunt cu ochii pe celebrul politician

Încă un candidat important pentru Casa Albă a fost anunțat, oficial. Este vorba despre un politician celebru din SUA, cu un rol strategic în Partidul Republican. 

05 iun. 2023, 21:34
Candidat-surpriză la Casa Albă. Joe Biden și Donald Trump sunt cu ochii pe celebrul politician

Membrii Partidului Republican din SUA se pregătesc de campania internă. Donald Trump și Ron DeSantis și-au anunțat deja intenția de a candida pentru Casa Albă, la alegerile prezidențiale programate pentru finalul lui 2024, scrie presa internațională.

Cel mai recent nume confirmat pentru alegerile interne, în urma cărora va fi desemnat candidatul pentru Casa Albă din partea Paartidului Republican este Mike Pence, fost vicepreședinte în timpul Administrației Donald Trump.

Mike Pence, în vârstă de 64 de ani, este cunoscut drept un conservator evanghelist, un opozant al avortului. El își va anunța oficial candidatura miercuri, în cadrul unui miting în Iowa.

Fostul vicepreședinte în timpul Administrației Trump încă are o relație încordată cu fostul șef de stat. Pence a încercat să se delimiteze de discursul dur al afaceristului, care a determinat asaltul de la Capitoliu, din 2021.

„Cuvintele preşedintelui din acea zi la miting au pus în pericol viaţa mea, a familiei mele şi a tuturor celor care se aflau în clădirea Capitoliului”, a declarat Mike Pence în interviul pentru televiziunea americană ABC.

Donald Trump, favorit să candideze împotriva lui Joe Biden

Potrivit celor mai recente sondaje prezentate în presa din SUA, Donald Trump este considerat drept câștigătorul din Partidul Republican, care se va confrunta cu Joe Biden.

În cadrul alegerilor interne, Donald Trump este cotat cu 53%, urmat de Ron DeSantis, cu 20%, Mike Pence, cu 5%, Nikki Haley și Vivek Ramaswamy, cu câte 4% și Liz Cheney, respectiv Tim Scott, cu câte 2%.

În Partidul Democrat, Joe Biden este considerat favorit, cu 62%, urmat de Robert Kennedy Jr., cu 16% și Marianne Williamson, cu 8%.

Potrivit unui sondaj Fox News, 51% dintre respondenți cred că Donald Trump e un lider politic puternic. Doar 33% cred același lucru despre Joe Biden.