Cât de des ar trebui să faci dragoste în funcţie de vârsta ta…

Un nou studiu a dezvăluit cât de des ar trebui să faci dragoste în funcție de vârstă.
Alina Costache
30 ian. 2018, 07:06
Cât de des ar trebui să faci dragoste în funcţie de vârsta ta...

Cercetătorii de la Kinsey Institute of Sex, Reproduction and Gender au identificat perioadele mai active din punct de vedere sexual și de ce această activitate este importantă pentru sănătatea noastră.

Milenialii adică oamenii născuți în perioada 1980 – 2000 au parte de o activitate sexuală destul de bogată.

Studiul arată că persoanele între 18 și 29 de ani ar trebui să facă dragoste de 112 ori pe an, adică de două ori pe săptămână.

Un alt studiu făcut pe studenții universității Wilkes din Pennsylvania a arătat că persoanele care fac dragoste de două ori pe săptămână au un nivel mai crescut al al anticorpilor decât persoanele care fac dragoste mai rar.

O viață sexuală echilibrată are multe beneficii: scade tensiunea arterială, ajută la reglarea somnului, combate stresul și anxietatea.

Între 30 și 39 de ani, oamenii sunt sfătuiți să facă dragoste de 86 de ori pe an, adică o medie de 1,6 ori pe săptămână.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 ani ar trebui să aibă 69 de rapoarte sexuale pe an.

Motivele care duc la scăderea activității sexuale pe măsură ce înaintăm în vârstă sunt obligațiile familiale și cele legate de carieră.

Consumarea actului este mai mult decat simpla placere. O buna sanatate sexuala o poate imbunatati semnificativ pe cea fizica. Iar impreuna, acestea ofera un confort psihic de bun augur si o gandire pozitiva.

Elimina stresul si atenueaza depresia! Stresul este un inhibitor ucigator atat pentru femei, cat si pentru barbati. Beneficiile sexului in eliminarea stresului si pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate.

In cazul barbatilor, ejacularea destinde sistemul nervos si stimuleaza eliberarea de endorfine, substante ale placerii secretate de creier. In cazul femeilor, absorbtia spermei functioneaza ca un antidepresiv natural si ajuta la eliminarea stresului. Indivizii deprimati si foarte stresati tind sa aiba mai putine contacte sexuale.

Acest lucru, sunt de parere unii doctori, este tocmai opus la ceea ce ar trebui sa faca, o capcana in care cei nefericiti nu trebuie sa cada, tocmai pentru ca isi refuza, de buna voie, leacul.

Ajuta la uitarea problemelor si sporeste bucuria! Datoriile la banci iti dau dureri de cap, iar facturile se aduna?

Problemele financiare provoaca animozitati in majoritatea cuplurilor. Preferabil, inainte ca lucrurile sa degenereze spre replici nedorite si reactii necontrolate, partenerii ar trebui sa faca sex. Pentru ca sexul ne ajuta sa uitam de probleme.

De asemenea, imbunatateste intimitatea, ofera un bun tonus dispozitiei si sporeste imaginatia. O partida obisnuita cu partenerul ar putea fi de ajuns pentru a calma spiritele si a stimula starea de multumire si bucurie.

Poate ca nu va rezolva problema banilor, insa reglarea diferentelor intr-o placuta incolacire orizontala s-a dovedit a oferi acelasi nivel de satisfactie unui cuplu, echivalent cu obtinerea unui venit suplimentar de 100.000 de dolari pe an. Stiintific.

Modeleaza silueta si intretine sanatatea cardiovasculara! O alta strategie de mentinere a scanteii este… „sexul sportiv”. Dragostea vulcanica, actul sexual in care se lasa cu rostogoliri, rasuciri si controrsionari, cu miscare multa adica, poate arde pana la 700 de calorii.

In acelasi timp, sexul mai potolit si mai putin viguros poate produce arderi de cel putin 200 de calorii. Este, cu certitudine, cea mai buna metoda de mentinere a siluetei sau de pierdere in greutate; reprezinta arderea caloriilor in cel mai placut mod.

In plus, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa stie ca, fiind pasionale cu partenerii lor, le pot proteja si intari inimile.

Sexul scade presiunea arteriala si sporeste sanatatea cardiaca, reducand riscul infarctului. Totodata, creste forta, flexibilitatea si tonusul muscular. Ar putea fi chiar un bun tratament de prevenire a atacurilor cerebrale.

Risc de cancer la san diminuat si un mai bun control al vezicii! Sexul sustine si reducerea riscului de cancer la san in cazul femeilor care nu au nascut niciodata.

Un studiu a demonstrat ca, daca o femeie mareste frecventa contactelor sale sexuale, scade semnificativ posibilitatile dezvoltarii unui cancer mamar. In plus, sexul intareste muschii pelvianici, care controleaza fluxul de urina. Exercitiile Kegel se intampla in mod natural in timpul sexului, oferindu-i femeii un mai bun control al vezicii urinare.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Maria Dragomiroiu, la un pas de moarte! „Am simțit-o pe mama dintr-o data lângă mine!“
Fanatik.ro
Subiectele la Matematică pentru Evaluare Naţională 2024, clasa a VIII-a. Cum puteai lua o notă foarte bună. Update
Capital.ro
A murit marele actor: O icoană venerată! Veste tristă în această dimineață. Odihna veșnică!
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Bani GRATIS de la stat pentru acești români! Cum îi pot obține
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
O salată minune pentru zilele caniculare. La bază sunt castraveții
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interdicție totală pentru vecinii de la bloc. NU au voie să deschidă ușa. E lege
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Utilitatea examenului PET-CT în diagnosticul și stadializarea cancerului pulmonar
MediaFlux
Un nou MICROB face RAVAGII în aerul din ROMÂNIA! Societatea Română de Alergologie dă alerta
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?