Cătălin Cherecheș rupe tăcerea în scandalul momentului. Primele declarații video după ce socrii lui au fost arestați: „Cea mai aberantă și mizeră infracțiune. Și îl afectează fix pe cel care stă cu fiica ta în pat. Înțeleg multe, dar să-și bată joc de viața mea…”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a făcut primele declarații video după ce socrii lui au fost arestați 30 de zile.

10 nov. 2023, 18:51
Cătălin Cherecheș rupe tăcerea în scandalul momentului. Primele declarații video după ce socrii lui au fost arestați: „Cea mai aberantă și mizeră infracțiune. Și îl afectează fix pe cel care stă cu fiica ta în pat. Înțeleg multe, dar să-și bată joc de viața mea…”

Cătălin Cherecheș spune că nu știa absolut nimic legat de mită și de demersul făcut de soacra lui. De asemenea, primarul a vorbit și de calitatea de suspect a soției sale.

Citește și Au apărut stenograme din dosarul de dare de mită. Ce a cerut soacra primarului Cătălin Cherecheş în schimbul sumei de 100.000 de euro: „Aia-i blândeţea!”

„Înteleg ca i s-a adus la cunostinta calitate de suspect.. o situatie in care sunt 3 personaje, tata, mama si fiica. Din punctul meu de vedere, eu am intrebat un singur lucru: AI GRESIT? Nu. Bun, atunci nu e problema. E normal procedural sa se intample asta. A gresit sau nu cineva din nu stiu ce motive, nu vreau sa jignesc pe nimeni. Cu bune intentii sa incalci legea.. ca vrei sa-ti vezi fiica fericita, ca barbatul ei proaspat barbat isi curata viata de situatiile juridice judiciare. Inteleg treaba asta, dar de acolo pana la a nu gandi ca cea mai aberanta, urata, mizera infractiune pe care o poti face in raport cu justitia il afecteaza fix pe cel care sta cu fiica ta in pat inseamna ca exista o fractura undeva in logica, capacitatea de analiza o actiune a unor astfel de oamei. Inteleg multe si sunt un om tolerant, dar sa-si bata cineva joc de viata mea de 10 ani si sa ma puna intr-o situatie in care ce sa zic? Ca… ma… bucur ca mi au facut o surpriza si m am trezit ca vitelul la poarta noua?”, a spus Cătălin Cherecheș.

Socrii lui Cherecheș au fost arestați pentru 30 de zile. Asta după ce soacra primarului a fost prinsă în flagrant delict la un mall din Cluj-Napoca, când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj care ar urma să pronunţe sentinţa definitivă într-un dosar care îl vizează pe primarul municipiului Baia Mare. Suma de bani ar fi fost o primă tranşă din banii promişi în schimbul unei sentinţe mai blânde.

Mai mult, soția primarului din Baia Mare, Denisa Tabita Cherecheș, e urmărită penal pentru complicitatea la darea de mită a părinților ei.

Citește și Mama judecătoarei pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască rupe tăcerea: „Am cunoscut-o la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni”