Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

Retenţia de apă este o problemă care poate duce la acumularea de kilograme, în afară de disconfortul pe care-l resimte persoana în cauză. Însă în spatele acestei neplăceri se pot ascunde şi unele afecţiuni.
Alina Costache
08 iul. 2016, 07:49
Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

Hipotiroidismul

Corpul tău poate să rețină apă dacă suferi de hipotiroidism, afecţiune a glandei tiroide, care se manifestă prin secreţia insuficientă de hormoni. Persoanele în cauză se mai pot confrunta cu oboseală, acumularea de kilograme în exces, sensibilitate la frig, sensibilitate a pielii.
De asemenea, această problemă poate să apară și din cauza unor medicamente, precum anticoncepționalele, corticosteroizii, antidepresivele și anumite pastile folosite în tratarea hipertensiunii arteriale. În acest caz, trebuie să îți anunți medicul, care va decide ce este de făcut.

Bolile de ficat

Şi când se îmbolnăveşte ficatul, în special în cazul cirozei, apare retenţia de apă în corp. Ciroza este o afecţiune cronică a ficatului manifestată prin icter şi oboseală accentuată.
Alte afecţiuni care pot favoriza retenţia de apă sunt hipertensiunea arterială, insuficiența venoasă cronică, dar și unele afecțiuni renale. În aceste cazuri, trebuie să urmezi tratamentul prescris de medic, pentru a scădea disconfortul.

Alimentaţia poate fi şi ea de vină

Dacă ai deficiență gravă de proteine te poți confrunta cu retenția de apă, fiindcă apa din sânge va fi atrasă în țesuturi. În acest caz, ai grijă să ai o alimentație din care să nu-ți lipsească proteinele.
Inlude în alimentaţie carne slabă, pește, dar și soia, ciuperci, linte. Este important să reduci consumul de cafea, cât și de ceaiuri diuretice.

Şi menopauza poate cauza retenţie de apă

În perioada menopauzei, multe femei se îngraşă din cauză că țesuturile încep să rețină apă, pe fondul unor dereglări hormonale (nivelul de progesteron scade). Ai grijă să adopți un stil de viață sănătos. Și gravidele se pot confrunta cu această problemă, din cauza schimbărilor hormonale care au loc în corp în timpul sarcinii.

Retenția de apă poate fi și urmarea unui stil de viață sedentar, de aceea este important să faci cel puțin 30 de minute de mișcare, în fiecare zi.

Pentru a opri retenția de apă este important să reduci consumul de sare şi să faci sport cu regularitate.

Află ce poți face dacă ai retenție de lichide AICI

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Guvernul, la sapă de lemn. Se iau măsuri disperate
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Betty Salam s-a mutat în casă nouă cu soțul și copilul! Fiica lui Florin Salam are de gând să-și mărească familia? „Îmi doresc din tot sufletul o fetiță”
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Dosar penal deschis după apariția subiectelor de matematică ale Evaluării Naționale din Gorj în spațiul public
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?