Netlfix este disponibil pe Netflix.com sau Netflix.ro şi oferă o interfaţă foarte simplă şi uşor de folosit, pe care utilizatorul o poate accesa abonându-se, informează Mediafax. Există trei oferte, de 7,99, 9,99 şi 11,99 euro, în funcţie de numărul dispozitivelor de pe care utilizatorul doreşte să urmărească filmele (de la unu la patru) şi calitatea dorită (HD sau nu). Utilizatorii se pot abona cu card sau prin PayPal, cu prima lună gratuită.
Citeşte şi Platforma online Netflix s-a lansat în România. Ce preţuri au abonamentele
Interfaţa este disponibilă în câteva limbi de circulaţie, printre care engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană. Subtitrările în română nu au apărut încă, la fel ca şi în celelalte 130 de ţări anunţate, dar există în unele din limbile menţionate mai sus.
Filmele pot fi văzute nu numai pe calculator, ci şi pe tabletă, smartphone, smart TV sau unele console. Conectarea cu dispozitive altele decât calculatorul poate fi realizată în funcţie de tipul acestuia, prin aplicaţii specializate.
Filmele şi serialele care pot fi urmărite
Oferta Netflix cuprinde filme de limbă engleză. Pe platformă, pot fi vizionate următoarele:
O mare parte din block busterele şi serialele celebre americane
Aşa-numitele Netflix Originals, seriale produse de Netflix în ultimii ani, dintre care titluri ca |”Breaking Bad”, „Orange is the New Black” sau „Pablo Escobar” au fost bine întâmpinate de critică şi au devansat televiziunile clasice la Premiile Emmy. „House of Cards” nu este totuşi disponibil prin Netflix în România, probabil ca urmare a preluării de PRO TV şi platforma acestuia, Voyo.ro
Filmele de artă sunt mai puţine: de pildă, numai „True Grit” al Fraţilor Coen, iar regizorii europeni ca Tarkovski sau Milos Forman nu se găsesc deloc
Filmele vechi există doar la nivel de pelicule celebre. De exemplu un singur titlu de Frank Capra, Billy Wilder, şi numai trei de John Huston.
Citeşte şi Netflix a câştigat lupta cu pirateria prin Torrent
Cât de noi sunt producţiile de pe Netflix
Filmele intră pe Netflix oarecum în acelaşi timp cu marile canale cu plată din SUA. Platforma are deal-uri de tip „pay TV window” cu marii producători de film din SUA, care diferă de la caz la caz. Titlurile nou-intrate pe Netflix se găsesc pe site-uri de recomandări de limbă engleză, ca Rottentomatoes.com, împreună cu ratingul oferit de critică şi public şi trailere. Dat fiind că drepturile Netflix sunt de tip „window” („fereastră”), important pentru spectator este şi momentul în care un anume titlu este scos din distribuţia Netflix. O serie de site-uri de limbă engleză oferă şi ele informaţii despre filmele şi serialele care mai pot fi văzute o perioadă limitată.