Ce legătură există între colesterol şi menopauză

Deși faci sport și te bucuri de o alimentație echilibrată și sănătoasă, un nivel crescut de colesterol își poate pune amprenta asupra sănătății tale mai ales la menopauză.
Alina Costache
01 sept. 2017, 07:24
Ce legătură există între colesterol şi menopauză

Din păcate, instalarea menopauzei poate afecta nivelul colesterolului din organismul tău și asta datorită faptului că estrogenul produs în mod natural de către organismul femeilor în perioada premergătoare menopauzei acum are de suferit.

Dacă te afli la menopauză sau au apărut deja simptomele instalării ei, discută cu medicul de specialitate și ține sub control colesterolul atât din alimentație cât și prin tratament.

Ce este menopauza și cum afectează colesterolul

O dată cu înaintarea în vârstă nivelul hormonilor feminini scade iar organismul nu mai produce ovule. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de menopauză. Printr-un test de sânge poți verifica nivelul hormonilor în organism și în felul acesta vei ști din timp cât de repede te apropii de acest fenomen. Observa cu atenție toate modificările hormonale ce se petrec în organismul tău și nu ezita să mergi la medic.

Înainte de a întra la menopauză este posibil să te confrunți cu luarea rapidă în greutate mai ales la nivelul șoldurilor și a coapsei sau chiar în zona abdominală. O dată instalată menopauza, ovarele nu mai produc estrogen, nivelul său scade dramatic în organism și încep să apară schimbările corporale.

Această fluctuație de greutate poate declanșa creșterea de colesterol total și a colesterolului rău denumit  LDL. În felul acesta există riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Cum îți poți menține starea bună de sănătate

Prevenția este secretul sănătății tale, motiv pentru care este necesar să ai o dietă echilibrată și să fii pe cât posibil activ. Aceste două aspecte pot face diferența între valorile colesterolului din organism.

Este bine să apelezi la alimente responsabile cu scăderea colesterolului rău din organism și aici amintim avocado.

Greutatea corporală trebuie menținută fără a apela la diete drastice. Uită de micile plăceri nevinovate precum produsele de patiserie, carnea grasă sau dulciurile în exces, corpul tău are nevoie de nutrimenți favorabili, vitamine și minerale din plin și de o doză sporită de mișcare pentru a pune în funcțiune sistemul circulator.

Una dintre cele mai mari probleme ce poate apărea în această perioadă este osteoporoza, motiv pentru care nu ar trebui să eviți acum să consumi cât mai multe lactate și alimente bogate în calciu. Pentru a-ți menține oasele sănătoase ai nevoie și de vitamina D pe care o poți avea prin expunerea la soare sau printr-un aport de suplimente.

Fructele și legume nu mai sunt un moft ci o necesitate acum, cel puțin de două ori pe săptămână asigură-te că incluzi în alimentația ta o porție de macrou, somon sau sardine, te vor ajuta să ai grijă atât de activitatea cerebrală cât și de inima ta.

Un program zilnic bine pus la punct cu 3 mese principale, un program de activitate fizică, o hidratare corespunzătoare și cele 6-7 ore de somn pe noapte vor face diferența în ceea ce privește atât nivelul de colesterol cât și sănătatea ta.

Menopauza nu este o boală, este o evoluție firească a organismului uman și trebuie acceptată ca atare și acordată o atenție sporită nevoilor corpului tău.

Află care este cel mai bun tratament pentru varice AICI

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!