Din păcate, instalarea menopauzei poate afecta nivelul colesterolului din organismul tău și asta datorită faptului că estrogenul produs în mod natural de către organismul femeilor în perioada premergătoare menopauzei acum are de suferit.
Dacă te afli la menopauză sau au apărut deja simptomele instalării ei, discută cu medicul de specialitate și ține sub control colesterolul atât din alimentație cât și prin tratament.
O dată cu înaintarea în vârstă nivelul hormonilor feminini scade iar organismul nu mai produce ovule. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de menopauză. Printr-un test de sânge poți verifica nivelul hormonilor în organism și în felul acesta vei ști din timp cât de repede te apropii de acest fenomen. Observa cu atenție toate modificările hormonale ce se petrec în organismul tău și nu ezita să mergi la medic.
Înainte de a întra la menopauză este posibil să te confrunți cu luarea rapidă în greutate mai ales la nivelul șoldurilor și a coapsei sau chiar în zona abdominală. O dată instalată menopauza, ovarele nu mai produc estrogen, nivelul său scade dramatic în organism și încep să apară schimbările corporale.
Această fluctuație de greutate poate declanșa creșterea de colesterol total și a colesterolului rău denumit LDL. În felul acesta există riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Prevenția este secretul sănătății tale, motiv pentru care este necesar să ai o dietă echilibrată și să fii pe cât posibil activ. Aceste două aspecte pot face diferența între valorile colesterolului din organism.
Este bine să apelezi la alimente responsabile cu scăderea colesterolului rău din organism și aici amintim avocado.
Greutatea corporală trebuie menținută fără a apela la diete drastice. Uită de micile plăceri nevinovate precum produsele de patiserie, carnea grasă sau dulciurile în exces, corpul tău are nevoie de nutrimenți favorabili, vitamine și minerale din plin și de o doză sporită de mișcare pentru a pune în funcțiune sistemul circulator.
Una dintre cele mai mari probleme ce poate apărea în această perioadă este osteoporoza, motiv pentru care nu ar trebui să eviți acum să consumi cât mai multe lactate și alimente bogate în calciu. Pentru a-ți menține oasele sănătoase ai nevoie și de vitamina D pe care o poți avea prin expunerea la soare sau printr-un aport de suplimente.
Fructele și legume nu mai sunt un moft ci o necesitate acum, cel puțin de două ori pe săptămână asigură-te că incluzi în alimentația ta o porție de macrou, somon sau sardine, te vor ajuta să ai grijă atât de activitatea cerebrală cât și de inima ta.
Un program zilnic bine pus la punct cu 3 mese principale, un program de activitate fizică, o hidratare corespunzătoare și cele 6-7 ore de somn pe noapte vor face diferența în ceea ce privește atât nivelul de colesterol cât și sănătatea ta.
Menopauza nu este o boală, este o evoluție firească a organismului uman și trebuie acceptată ca atare și acordată o atenție sporită nevoilor corpului tău.
Află care este cel mai bun tratament pentru varice AICI