Ce se întâmplă cu propunerea de comisar european. Ponta o propune pe Corina Creţu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna pentru funcţia de comisar european din partea României un candidat "intregru şi profesionist".

10 oct. 2019, 12:06
Ce se întâmplă cu propunerea de comisar european. Ponta o propune pe Corina Creţu

„Sunt convins că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat integru, profesionist, care să se bucure de aprecierea şi respectul instituţiilor şi partenerilor europeni şi care să gireze un mandat de succes în poziţia pe care o va ocupa în viitoarea Comisie Europeană”, a declarat Orban, după adoptarea moţiunii de cenzură.

De asemenea, Victor Ponta a lansat un apel pentru propunerea României la funcţia de comisar european. Liderul Pro România vrea ca propunerea României pentru funcţia de comisar european să fie Corina Creţu. Ponta afirmă că portofoliul extinderii ar fi mai bun decât cel al transporturilor.

„Primul apel pe care îl fac către domnul Iohannis, către doamna Dăncilă, către toţi liderii responsabili: trebuie să rezolvăm rapid cu comisarul european. Eu cred că propunerea Corina Creţu este propunerea care va trece cel mai rapid şi va primi funcţia şi portofoliul cel mai important”.

Citeşte şi: Dăncilă spune că Dan Nica nu a fost respins

Viorica Dăncilă a subliniat că propunerea lui Dan Nica pentru postul de comisar european nu a fost respinsă. „Cei din Parlamentul European din opoziţie am văzut că spun orice, unii dintre ei, pentru a strica imaginea României. Am văzut ce spune Siegfried Mureşan, am văzut ce spun ceilalţi… (…) Respect deciziei Comisiei Europene. Purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru”, afirmă Dăncilă.

Ea a spus că unii reprezentanţi ai opoziţiei din Parlamentul European „spun orice”.

„Cei din Parlamentul European din opoziţie am văzut că spun orice, unii dintre ei, pentru a strica imaginea României. Am văzut ce spune Siegfried Mureşan, am văzut ce spun ceilalţi… (…) Respect deciziei Comisiei Europene. Purtătorul de cuvânt nu a spus acest lucru”, a adăugat Dăncilă.

 Citeşte şi: Comisia Europeană aşteaptă noi propuneri pentru funcţia de comisar european, după Dan Nica şi Rovana Plumb. Reacţia PSD

Comisia Europeană aşteaptă o nouă propunere din partea României pentru postul de comisar european, după nominalizarea lui Dan Nica şi respingerea Rovanei Plumb, anunţă surse din cadrul executivului european, citate de Agerpres. PSD, prin vocea secretarului general Mihai Fifor, spune că nu a aflat nimic oficial.