Această glandă este organul central al sistemului imunitar. Timusul este foarte bine dezvoltat la nou-născuţi şi copii, iar odată cu procesul de creştere şi de dezvoltare a organismului, în special după pubertate, involuează şi se transformă în grăsime corporală. Este, aşadar, primul organ din corp care îmbătrâneşte.
Poţi identifica cu mare uşurinţă locul unde se află organul fericirii. La baza gâtului, chiar deasupra sternului, se află o scobitură. Atinge cu două degete această scobitură. Gata, ai identificat poziţia timusului, deci ai descoperit organul fericirii.
Cum ne face acesta fericiţi? Păi, întâi de toate, neutralizează energiile negative din jurul nostru. Apoi întăreşte sistemul imunitar. Trebuie să mai ştii că în timpul perioadelor stresante, glanda îşi reduce dimensiunile, antrenând astfel şi diminuarea nivelului de energie pe care această o produce, potrivit avantaje.ro, citat de știrea zilei.ro Poţi stimula acest organ şi beneficia de funcţiile lui masându-l uşor. Timusul conservă energia din corp, iar rolul acestui masaj este de a intensifica vibraţia energiei. Astfel, atunci când se produc dezechilibre la nivel energetic, când te simţi vlăguită, nu ai de făcut decât să stimulezi acest organ masându-l.
Pentru stimularea timusului poţi folosi şi pumnul, cu care vei lovi uşor în regiunea glandei. Menţine loviturile timp de 20-30 de secunde, în timp ce respiri adânc. Ideal ar fi ca în acele momente să te gândeşti şi la lucruri pozitive, care-ţi fac o reală plăcere.
Atunci când punctul fericirii este activat, vei simţi furnicături în tot corpul şi, în plus, vei avea conştiinţa unei stări de fericire deplină. În funcţie de persoană, aceste senzaţii este foarte posibil să nu apară imediat. Cu timpul, însă, prin exerciţiu zilnic sau chiar de mai multe pri pe zi, aceste senzaţii se vor instala aproape instantaneu.Stimulează-ţi organul fericirii ori de câte ori eşti cuprins/ cuprinsă de atacuri de panică, anxietate sau stres. În scurt timp, vei reuşi să-ţi regăseşti echilibrul.