Ce se întâmplă dacă mănânci O SINGURĂ BANANĂ pe zi

Beneficii multiple? Cine ar fi crezut că bananele, fructe aproape banale și la îndemâna tuturor, ar putea avea un impact atât de mare asupra stării de sănatate? 
Alina Costache
27 iul. 2015, 13:54
Ce se întâmplă dacă mănânci O SINGURĂ BANANĂ pe zi

Bananele conțin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză și glucoză combinate cu o cantitate mare de fibre. O singură banană energizează instant, dar și pe termen lung. Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume.

Conform http://worldobserveronline.com/, aportul energetic nu este unicul beneficiu de care ne putem bucura consumând banane. Printre altele, aceste fructe tropicale ajută în prevenirea sau ameliorarea unui număr de boli sau stări și, de aceea, ar trebui să adăugăm acest aliment în dieta noastră zilnică.

DEPRESIE
MIND a realizat un sondaj în rândul oamenilor care suferă de depresie, iar majoritatea s-au simțit mai bine după ce au mâncat o banană. Explicația: bananele conțin triptofan, un tip de proteină pe care corpul o transformă în serotonină și care ne face să ne relaxăm, ne îmbunătățește starea, făcându-ne mai fericiți.

ANEMIE
Bogate în fier, bananele stimulează productia hemoglobinelor, ajutând în cazurile de anemie.

Tensiune arterială
Fructul exotic combate hipertensiunea deorece conținutul de potasiu este foarte ridicat, iar cel de sare scăzut. În Statele Unite acest fapt a fost oficializat întrucât Agenția Guvernamentală pentru hrană și medicamente (FDA) a permis industriei să menționeze despre efectele consumului de banane asupra presiunii sanguine. 

CONCENTRARE
200 de elevi de la școală Twickenham din Anglia au dat dovadă de capacitate de concetrare ridicată în perioada examenelor grație consumului de banane. Persoanele în cauza au inclus fructele la micul dejun, gustare și prânz. Astfel, cercetările au dovedit că fructul ajută în procesul de învățare, făcându-i pe elevi mai alerți.

CONSTIPAȚIE
Bogate în fibre, includerea în dieta zilnică a bananelor poate îmbunătăți tranzitul intestinal, fără a apela la ceaiuri sau laxative.

MAHMUREALĂ
Una din cele mai rapide modalități de a „vindeca” o mahmureală este de a consuma un milkshake din banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul, mierea ridică nivelul glucozei din sânge, în timp ce laptele răcorește și hidratează organismul.

ARSURI LA STOMAC
Bananele au un efect alcalinizant în corp, și în cazul unor astfel de simptome – arsuri la stomac – se recomandă consumul unei banane. 

GREȚURI MATINALE
Consumul de banane între mese ajută la păstrarea nivelului de glucoză în sânge și previne stările neplăcute de dimineață.
Înțepături de insecte
Înainte de a utiliza obișnuita cremă, o bună idee ar fi să frecăm zona afectată cu partea interioară a cojii unei banane.

NERVI
Bananele sunt bogate în complexul de vitamine B care ajută în calmarea sistemului nervos.
Supraponderal și la muncă? Studiile conduse de Institutul de Psihologie din Austria au demonstrat că stresul de la locul de muncă îi determină pe oameni să consume mâncăruri nesănătoase precum ciocolată și chipsuri. Analizând 5000 de pacienți dintr-un spital, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei mai supraponderali lucrau într-un mediu stresant. Prin urmare, pentru a evita situațiile de acest gen, am putea consuma o banană sau două în locul unei prăjituri cu glazura de ciocolată.

ULCER
Banana este recomandată în regimul persoanele cu afecțiuni intestinale datorită texturii. Este, de asemenea, unicul fruct care poate fi mâncat chiar și în cazurile cronice, neutralizând hiper-aciditatea și reducând iritația stomacală.

CONTROLUL TEMPERATURII
În cadrul multor culturi, banana este văzută ca un fruct răcoritor care poate scădea temperatura fizică, dar și emoțională a femeilor însărcinate. În Thailanda, de exemplu, femeile însărcinate mănâncă banane pentru a se asigură că bebelușul va avea temperatura potrivită la naștere.

Banana este un remediu natural pentru multe boli sau afecțiuni. Comparând-o cu un măr, are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulți carbohidrați, o cantitate de fosfor triplă și de cinci ori mai multă vitamina A și fier. Cantitatea celorlate vitamine și minerale este dublă, fiind extrem de bogată în potasiu. Aceste argumente sunt probabil suficiente pentru a schimba cunoscuta zicală referitoare la beneficiile merelor și să afirmăm că „o banană pe zi ține medicul la distanță!”.

DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Spynews
Claudia Pătrășcanu s-a tuns singură, acasă. Cum arată acum cântăreața / FOTO
Bzi.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap!
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft de joi, 17 aprilie, cinci produse Parkside pe care românii se bat să le cumpere. Au prețuri excelente înainte de Paște și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Rambursare de taxe de la ANAF. Anunț oficial de la Fisc astăzi, 15 aprilie
Playtech.ro
Ce reguli trebuie respectate dacă vrei să îți construiești o terasă sau o anexă în curte
DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Adevarul
Rușii au încercat să spargă frontul din Harkov. Trupele ruse au reluat atacurile mecanizate
wowbiz.ro
Armin Nicoară răspunde declarațiilor făcute de Georgiana Lobonț! Artistul a spus public ce a făcut nașa lui după ce el și Claudia Puican au devenit părinți? Nimeni nu se aștepta la asta
Spynews
Scandal uriaș la Teatrul Metropolis! Celebra Lili Jurcă, obligată să joace pe stradă?! Cum s-a ajuns la această situație
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
Evz.ro
Doliu în lumea filmului. A murit un actor dintr-un serial celebru
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
kanald.ro
Rezultatul autopsiei lui Emanuel, medicul rezident din Botoșani, care a fost găsit fără suflare în locuința sa. La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
L-au demolat pe Călin Georgescu. Verdictul judecătorilor a venit astăzi, 15 aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Jordan Chiles, rivala Anei Bărbosu, a arătat poate prea mult într-un costum de baie
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Cum să prepari cel mai bun drob de miel. Secretele pe care gospodinele trebuie să îl știe
MediaFlux
Nu mai putem posta pe rețele sociale despre candidați. Se dau amenzi de 50.000 lei de la BEC
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Păstorii de stele: cum au ajuns ciobanii din Sahara brokeri de meteoriți