Studiul realizat de American Cancer Society a urmărit evoluţia sănătăţii şi activităţile fizice practicate timp de 17 ani de peste 73.000 de femei cu vârste între 50 şi 74 de ani, iar cercetătorii au conchis că un minim de şapte ore de plimbare pe săptămână a scăzut riscul de apariţie a cancerului mamar, scrie Agerpres.
Este pentru prima dată când se stabileşte existenţa unei legături între reducerea riscului de cancer la sân şi mersul pe jos, a subliniat echipa care a realizat studiul.
„Ne-am bucurat să constatăm că, şi în lipsa oricărei alte activităţi recreative, o simplă plimbare de o oră pe zi a fost asociată cu un risc mai scăzut de cancer la sân”, a menţionat dr. Alpa Patel, epidemiolog la American Cancer Society din Atlanta, Georgia. În acelaşi timp însă, studiul a indicat şi că activităţile mai intense şi mai îndelungate scad şi mai mult acest risc, a adăugat medicul.
Experţi britanici citaţi de BBC au salutat această nouă dovadă că stilul de viaţă influenţează riscul de cancer. Un sondaj recent comandat de asociaţia filantropică britanică Ramblers a descoperit că un sfert dintre adulţi nu se plimbă decât maxim o oră pe săptămână.
Citeşte şi Consumul de unt de arahide reduce riscul de cancer la sân