Această descoperire este una fantastică pentru că în viitorul nu foarte îndepărtat acest proces biochimic va fi oprit, iar moartea amânată sau chiar ignorată, scrie obiectiv.info.
Citeşte şi Un fost inginer american pretinde că a lucrat alături de extratereştrii în celebra „Zonă 51” VIDEO
Procesul este foarte greu de înțeles pentru că cercetătorii s-au confruntat cu o lipsă de voluntari. Nimeni nu este dispus să participe la un experiment care în cele din urmă se va încheia prin moarte. Din acest motiv, cercetătorii au observat modul de propagare a fenomenului în rândul viermilor, dar și altor animale. Moartea, fie în cazul viermilor sau a oamenilor, se produce în același mod și se întâlnesc aceleași etape de tranziție extrem de lente, înainte să se ajungă la actul final.
Interesant este că în cazul viermilor, moartea a fost observată la microscop și seamănă cu o lumină de culoare albastră care pătrunde încet în toate celulele vietății, după care, la un interval determinat de timp, intervine moartea întregului organism.
„Am reușit să identificăm forma chimică a morții, care nu este altceva decât o lumină albastră care pătrunde în organismul viermilor și după un anumit timp viermele își găsește sfârșitul”, susține David James de la University College London.
Citeşte şi Cum îţi detectezi aura şi semnificaţia culorilor sale. De cine să te fereşti
Întregul corp nu moare instantaneu ci fiecare celulă se dezintegrează în parte declanșând astfel o reacție în lanț care se propagă cu o viteză extrem de mică. Acest fenomen apare cu precădere atunci când o persoană atinge o anumită limită de vârstă, ca și cum procesul chimic este programat să se declanșeze. Interesat mai este și faptul că atunci când organismul îmbătrânește atrage moartea pentru că mai multe procese se produc simultan. Acesta este semnalul că moartea are undă verde și poate interveni pentru a începe dezintegrarea celulelor.
Chiar dacă nimeni nu poate prezice momentul exact al actului final, există mai multe semnale care atrag atenția că moartea și-a început activitatea. Cele mai comune sunt: pierderea poftei de mâncare, oboseala excesivă, slăbiciune fizică puternică, confuzie sau dezorientare, scurtarea respirației și excluderea socială.