CFR CLUJ – KUPS KUOPIO 3-1. Campioana României este în grupele Europa League

Campioana României s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League. Vineri îşi va afla adversarii din grupe.

01 oct. 2020, 14:42
CFR CLUJ – KUPS KUOPIO 3-1. Campioana României este în grupele Europa League

CFR Cluj a învins echipa finlandeză KuPS, scor 3-1, şi s-a calificat în grupele UEFA Europa League. Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat joi seară, după meciul cu KuPS, scor 3-1, că l-a supărat puţin faptul că adversarii au reuşit să înscrie, dar calificarea în grupele Ligii Europa este “ceva fantastic”. 

“Ştiam că adversarul este foarte puternic. Prima repriză a fost echilibrată. Noi la fază fixă am înscris şi cred că acolo s-a făcut diferenţa. La 3-0 puŢin ne-am relaxat pe final şi am primit acel gol care m-a deranjat puţin, dar ne-am calificat şi e ceva fantastic. Foarte multă muncă, multă pasiune, jucători care vor ceva de la viaţă şi de la fotbal şi până la urmă munca ne-a răsplătit şi pe mine şi pe jucători. Mă temeam că jucătorii mei nu o să înţeleagă mesajul meu. Dacă am câştigat, înseamnă că am reuşit să transmit acest mesaj. Lui Rondon tot timpul i-am reproşat că nu caută poarta prea des. Astăzi a înscris două goluri fantastice”, a spus Petrescu la Digi Sport.

El a precizat că are nevoie ca până la sfârşitul perioadei de transferuri lotul să fie întărit: “Sper din tot sufletul ca până duminică să reuşim să mai aducem 2-3 jucători, pentru că nu vor face faţă. După aia să abordăm bine toate meciurile. Mai trebuie întinerit lotul şi trebuie forţe proaspete. Mi-aş dori în grupe cu echipe din Anglia şi Italia, cu echipe bune”.

Min. 55, Dubla Rondon, 3-0

Min. 42 GOOOOL Debeljuhm pasă Paun, 2-0

Min. 5: GOOOOL CFR Cluj! După un corner executat de Deac, Rondon înscrie cu o lovitură de cap.

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh

Rezerve: Sandomierski, Manea, Omrani, Pereira, Chipciu, Hoban, Cestor

Antrenor: Dan Petrescu

KuPS:  Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk – Saxman, Adjei-Boateng, Nissila – Sale, Rangel, Pennaen

Rezerve: Riihimaki, Purje, Udoh, Manga, Pirttijoki, Heinonen, Nissinen

Antrenor: Arne Erlandsen

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”

Arbitru: Ivan Bebek // Asistenți: Goran Pataki, Bojan Zobenica (toți din Croația)

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. După 9 ani, CFR e la numai un pas să repete o performanță istorică, o a doua calificare consecutivă în grupele unei competiții continentale. Pentru ardeleni ar fi și o importantă gură de oxigen la buget, încă serios pe minus, în ciuda celor 3 titluri la rând și a unui parcurs de excepție în sezonul precedent de EL, când echipa a fost eliminată, fără să piardă, în „16-imile” competiție, de FC Sevilla (1-1, 0-0).

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING.  Chiar dacă a admis că CFR e favorită pentru meciul cu finlandezii de la Kuopion Palloseura, pentru că joacă acasă, Dan Petrescu a adăugat că „ne așteaptă un meci greu cu ei. Să nu facem greșelile din trecut, să nu ne bucurăm prea devreme”. Mult mai apăsat și dur a fost discursul său ieri, în vestiar, înainte de antrenament, tehnicianul fiind extrem de nemulțumit de prestația echipei pe care a trimis-o pe teren la partida de campionat cu Chindia, 0-0.

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING.  După 18 etape, KuPS Kuopio ocupă locul secund în campionatul Finlandei, aflându-se la un singur punct în spatele liderului HJK Helsinki (KuPS are cu două meciuri mai puțin disputate). KuPS a pierdut categoric în primul tur al preliminariilor Champions League (0-5 cu Molde), însă a trecut în preliminariile Europa League de Slovan Bratislava (la loviturile de departajare) și de lituanienii de la Suduva (2-0).

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. CFR Cluj și-a început aventura europeană în preliminariile Champions League. După ce a trecut în primul tur de Floriana (Malta), echipa lui Dan Petrescu a fost eliminată dramatic de Dinamo Zagreb (Croația). Pentru ardeleni a urmat turul trei preliminar al Europa League, unde a trecut de Djurgarden (Suedia), scor 1-0 (golul a fost marcat de Vinicius).

Valoarea lotului este clar în favoarea ardelenilor: echipa finlandeză este cotată la 4,23 milioane de euro, în timp ce valoarea lotului campioanei României se ridică la 24,05 milioane de euro.

CFR CLUJ – KUPS KUOPIO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Ce au declarat cei doi antrenori:
Dan Petrescu: Jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească

„După ce am văzut ultimele şase meciuri ale lor, pot spune că nu există favorită. Este o echipă foarte, foarte bună, sunt lideri în campionatul Finlandei, practică un joc modern, ofensiv şi nu am văzut puncte slabe. Am studiat bine echipa şi jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească, mai ales că ei sunt în formă şi noi nu prea stăm bine. Cred că vor avea 8-9 străini în teren, brazilieni, portughezi, toţi sunt buni, cred că va fi un meci pe muchie de cuţit. E posibil să ajungem la penaltiuri, suntem pregătiţi. Ar fi păcat pentru fotbalul românesc să nu ne calificăm şi nu ar fi deloc bine pentru CFR Cluj. Cu lotul de acum va fi imposibil să ducem şi în campionat şi în Europa League, dar important este să ne calificăm”, a declarat Dan Petrescu.

Arne Erlandsen: Va fi foarte greu pentru noi

„Un meci foarte greu pentru noi, CFR are experienţă şi joacă pe teren propriu. Ştim asta, aşa că trebuie să fim la cel mai înalt nivel. Au o echipă bună, cu jucători foarte buni, aşa că nu pot alege un singur jucător. Ştim de CFR Cluj, de alte cluburi din România, cunoaştem fotbalul de la voi. Probabil că se gândesc că echipa noastră e uşor de eliminat, dar sper să se înşele. Pentru noi ar fi incredibil dacă ne-am califica, este un meci foarte mare pentru noi”, a declarat Arne Erlandsen.

Detalii despre KuPS Kuopio:

  • Lot evaluat pe Transfermarkt la 4,23 milioane de euro;
  • Cel mai valoros jucător este brazilianul Rangel (25 de ani, atacant), cotat la 400.000 de euro;
  • Antrenor este norvegianul Arne Erlandsen, care le-a mai pregătit de-a lungul timpului pe Lillestrom, Goteborg, HamKam, Kisa, Moss și Fredrikstad
  • Are 6 campionate câștigate în istorie, ultimul în 2019, fiind campioana en-titre din Finlanda;
  • În acest moment, KuPS ocupă poziția a doua în campionat, având 34 de puncte, la egalitate cu liderul HJK Helsinki;
  • Nicio performanță notabilă în plan european. Nu s-a calificat niciodată în grupele Europa League sau Champions League;
  • În 2011, Kups a întâlnit-o pe Gaz Metan în turul 3 preliminar Europa League. Medieșenii au trecut atunci mai departe, după 2-0 în România și 0-1 în Finlanda;
  • Echipa tip: Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Tomas, Pikk – Purje, Boateng, Nissila – Sale, Rangel, Pennaen.

Celelalte meciuri din play-off-ul preliminariilor Europa League:

Ararat (Armedia) vs Steaua Roșie Belgrad (Serbia)
Charleroi (Belgia) vs Lech Poznan (Polonia)
Dinamo Zagreb (Croația) vs Flora (Estonia)
Slovan Liberec (Cehia) vs APOEL (Cipru)
Malmo (Suedia) vs Granada (Spania)
Rosenborg (Norvegia) vs PSV (Olanda)
Hapoel Beer Sheva (Israel) vs Viktoria Plzen (Cehia)
Dynamo Brest (Belarus) vs Ludogorets (Bulgaria)
FC Copenhaga (Danemarca) vs Rijeka (Croația)
Legia (Polonia) vs Qarabag (Azerbaidjan)
Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) vs Celtic (Scoția)
Standard Liege (Belgia) vs MOL Fehervar (Ungaria)
Dundalk (Irlanda) vs Klaksvik (Insulele Feroe)
FC Basel (Elveția) vs CSKA Sofia (Bulgaria)
Young Boys Berna (Elveția) vs Tirana (Albania)
AEK Atena (Grecia) vs Wolfsburg (Germania)
Glasgow Rangers (Scoția) vs Galatasaray (Turcia)
Rio Ave (Portugalia) vs AC Milan (Italia)
Sporting Lisabona (Portugalia) vs LASK Linz (Austria)
Tottenham (Anglia) vs Maccabi Haifa (Israel)