Cine sunt cei 6 români care au rupt topurile din punct de vedere financiar! Cel mai bogat dintre ei deține 2,6 miliarde de dolari

Topul Forbes, care anunță anual care sunt miliardarii lumii, aduce surprize cu fiecare ocazie. Pe lista celor mai bogați oameni din lume și-au făcut loc și 6 români, iar cel mai avut dintre ei are o avere estimată de 2,6 miliarde de dolari.

03 apr. 2024, 10:11
Cine sunt cei 6 români care au rupt topurile din punct de vedere financiar! Cel mai bogat dintre ei deține 2,6 miliarde de dolari
Cine sunt cei 6 români care au rupt topurile din punct de vedere financiar! Cel mai bogat dintre ei deține 2,6 miliarde de dolari

An de an, cei de la Forbes își fac treaba și anunță topul celor mai bogați oameni din lume. Cu fiecare ocazie apar surprize noi, iar în 2024, de exemplu, lista s-a mărit cu nu mai puțin de 141 de miliardari, față de 2023. În acest top al bogăției și-au făcut los și 6 români, printre care se numără și Daniel Dines și frații Pavăl. Personajul surpriză care a apărut pe listă este Taylor Swift, care a reușit să adune o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Citește și: Care români pot ieşi la pensie la 60 de ani. Simona Bucura-Oprescu: „Fără nicio penalitate. Este o noutate în lege”

Se spune că banii trag la bani, iar miliardarii lumii reușesc să confime această zicală, deoarece averile lor cresc considerabil de la an la an. Pe lângă cei pe care întreg mapamondul îi cunoaște, pe lista bogătașilor și-au mai făcut loc 141 de nume noi. Totuși, primul loc în top este rezervat pentru Bernard Arnault care a cucerit clasamentul cu o avere care se ridică la 233 miliarde de dolari. Acesta este urmat, la o distanță mică de Elon Musk, în timp ce a treia poziție este ocupată de Jeff Bezos, care are 194 de miliarde de dolari. Următorii pe listă sunt Mark Zuckerberg şi Larry Ellison.

1. Bernard Arnault: 233 miliarde de dolari
2. Elon Musk: 195 miliarde de dolari
3. Jeff Bezos: 194 miliarde de dolari
4. Mark Zuckerberg: 177 miliarde de dolari
5. Larry Ellison: 141 miliarde de dolari

Bernard Arnault a reușit să cunoască succesul odată cu lansarea produselor sale de lux. Acesta deține unele dintre cele mai cunoscute mărci de modă, cosmetice și alte produse extrem de scumpe, la care toți visăm. Printre acestea se numără: Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon, Sephora şi Tiffany & Co.

„Succesul este datorită calităţii produsului. Calitatea produsului este o consecinţă a meşterilor, femei şi bărbaţi, care lucrează cu noi”, afirma Bernard Arnault cu privire la produsele care i-au adus succesul.

Compania a luat naştere după ce Bernard Arnault a folosit 15 milioane de dolari din averea tatălui său care lucra în construcţii. El a folosit banii pentru a cumpăra Christian Dior.

„Încerc mereu să mă gândesc la ce putem aduce unui brand dacă vrem să-l cumpărăm. Ce poate deveni? Cum poate să fie îmbunătăţit?”, a declarat Bernard Arnault, director LVMH.

Elon Musk, care ocupă poziţia cu numărul doi, este CEO-ul companiei de mașini electrice Tesla, al firmei de rachete SpaceX și al companiei de social media X, fosta Twitter.  În topul miliardarilor apar şi şase români. Daniel Dineş, cu o avere de 2.7 miliarde de dolari, urmat de Ion Ţiriac cu 2.1 miliarde de dolari. De averi impresionante se bucură şi fraţii Pavăl.

Cei mai bogaţi români

  • Daniel Dineş: 2,7 miliarde de dolari
  • Ion Ţiriac: 2,1 miliarde de dolari
  • Dragoş Pavăl: 2 miliarde de dolari
  • Adrian Pavăl: 1,4 miliarde de dolari
  • Ion Stoica: 1,2 miliarde de dolari
  • Matei Zaharia: 1,2 miliarde de dolari

Surpriza vine însă din partea cântăreţei Taylor Swift care apare pentru prima dată în top. Averea artistei se ridică până la 1,1 miliarde de dolari.

Citește și: Ce conțin, de fapt, cârnații sticks Pikok. Bomba calorică din gustarea adorată de români