Ciolacu, întrebat dacă voturile PSD se vor împărţi între Firea şi Piedone: „Nu împarte nimeni niciun vot!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că ”nu împarte nimeni niciun vot”, întrebat fiind dacă susţinătorii PSD din Capitală se vor împărţi între Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone.

26 apr. 2024, 12:03
Ciolacu, întrebat dacă voturile PSD se vor împărţi între Firea şi Piedone: „Nu împarte nimeni niciun vot!”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că pentru el lucrurile ”sunt clare” în privinţa candidaţilor din Bucureşti, reiterând ideea că nu a negociat şi nu a discutat cu Cristian Popescu Piedone. ”Eu nu am transmis nimic (…) Pentru mine lucrurile sunt clare”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă voturile susţinătorilor PSD din Bucureşti se vor împărţi între Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone, Ciolacu a afirmat: ”Nu împarte nimeni niciun vot. Bucureştenii îşi vor da votul, ei, pe data de 9 iunie”.

Gabriela Firea va candida la alegerile locale, pentru Primăria Bucureşti, din partea PSD. Cristian Popescu Piedone va candida pentru aceeaşi funcţie, respingând varianta retragerii în favoarea candidatului PSD.

Gabriela Firea dezvăluie ce s-a discutat în ședința de 16 ore a coaliției: cum a pus problema Marcel Ciolacu

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că în ședința coaliției, care a durat aproximativ 16 ore, PSD și PNL au decis să meargă separat pentru că nu pot să fie doar arbitri ai luptei electorale. Firea a spus că, în acest moment, simte că are susținerea PSD și a liderului Marcel Ciolacu.

Cei din PSD cer USR-ului să o excludă pe Clotilde Armand din partid. ”Are toate atributele penalului în funcții publice”

”Voturile nu le are nimeni în buzunar. Astea cu împărțirea voturilor sunt teorii. Eu mă bazez pe echipa mea social-democrată, pe liderii de la sectoare, pe sprijinul, încrederea domnului președinte al partidului.

Sunt convinsă că domnul Ciolacu își dorește să câștig Capitala, pentru că altfel, în ședința aceea de 16 ore cu ședința coaliției, nu mi-ar fi spus că aceasta este soluția cea mai bună pentru București, pentru bucureșteni. Am încredere în șansele mele pentru că Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani, e foarte multă mizerie, șobolani pe străzi, gropi, zone insalubre.

Nu s-a mai făcut nimic nu transportul în comun, în afară de mijloacele de transport din mandatul meu, nu s-au folosit cele 300 de milioane de euro fonduri europene, obținute de echipa mea. Este normal, prin comparație, bucureștenii vor vedea că am avut un mandat mai bun”, a spus Gabriela Firea.

EXCLUSIV | Nicușor Dan, adevărul despre cum se înțelege cu Florentin Pandele: „Am încercat să am un dialog cu el, l-am sunat, i-am dat mesaje”

Firea a mai precizat că, în ședința coaliției, Ciolacu a cerut ca PSD și PNL să nu fie doar arbitri în această luptă și să susțină candidați din afara partidului.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că prima alegere, Cătălin Cîrstoiu, a fost una menită să aducă împreună cele două partide, asta pentru că cei de la PSD n-ar fi votat un liberal, iar cei de la PNL s-ar fi votat un social-democrat.