Controversatul avocat Alexandru Tudor Bernic a murit în urma unui infarct. A fost cercetat într-un dosar de înșelăciune în care a fost implicat şi Adrian Corduneanu

Reputatul avocat ieşean Alexandru Tudor Bernic a încetat din viaţă în seara zilei de 6 decembrie în urma unui infarct. Tragedia se întâmplă la un deceniu distanţă de la o altă tragedie care a lovit familia Bernic: decesul surorii lui Alexandru Bernic, Carmen, produs tot în urma unui infarct.

07 dec. 2022, 14:01
Controversatul avocat Alexandru Tudor Bernic a murit în urma unui infarct. A fost cercetat într-un dosar de înșelăciune în care a fost implicat şi Adrian Corduneanu

Avocatul ieşean Alexandru Bernic a decedat în urma unui infarct. Sora lui, Carmen Bernic, un cunoscut avocat iesean, fost şef al Baroului, a murit tot de stop cardiorespirator cu 10 ani în urmă. Alexandru Bernic a avut un trecut destul de controversat. Apropiații susțin ca problemele sale medicale s-au agravat în ultima perioada deoarece avea unele probleme cu legea.

Anunţul decesului a fost postat pe reţelele sociale de un coleg de breaslă.

Dragi colegi, cu tristeţe vă anunţ că în cursul nopţii trecute s-a stins din viaţa confratele noastru Alexandru ”Alic” Bernic. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanţe familiei îndurerate!”, a transmis avocatul Tudor Duca.

Aceasta era cercetat de DIICOT intr-un dosar in care era implicat si Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”. Este vorba despre un dosar de înșelăciune cu terenuri. Avocatul a fost acuzat că, după vânzarea terenurilor, banii nu mai ajungeau la proprietari. Numele lui Bernic apare, alături de cel al fostului procuror Radu Moisescu, într-un dosar instrumentat în urmă cu 10 ani de DNA.

Citeste si Mihaela, tânăra de 29 de ani care a murit în teribilul accident, era însărcinată cu al doilea copil. Acasă, primul copil tocmai despachetase cadoul de la Moş Nicolae

Bernic a primit 1.000 de euro de la un ieşean, promiţându-i că va interveni pentru anularea măsurii de indisponibilizare dispusă asupra automobilului BMW 520 al acestuia. Însă banii au fost împărţiţi de avocat cu procurorul Moisescu, iar sechestrul nu a fost ridicat. Avocatul şi procurorul au fost condamnaţi, în 2014, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. În pofida trecutului său, Bernic avea să fie desemnat de Primărie, în anul 2019, cetăţean de onoare al Iaşului.

Bernic s-a înscris în Baroul Iaşi din anul 2002 şi avea o experienţă de 20 ani în avocatură.

Citeste si Doliu în tenis. A murit o legendă. I-a antrenat pe Andre Agassi, Boris Becker şi Serena Williams