Urangutanul își pierde habitatul natural din cauza defrișării pădurilor tropicale, care are loc pe o întindere de mii de hectare în fiecare an. Prin implicarea în inițiativa „Hello My World”, cei 120.000 de copii din peste 800 de locații din întreaga lume vor susține protejarea și conservarea urangutanilor și vor cunoaște mai multe despre habitatul natural al acestora în timp ce îi vor ajuta să facă tranziția înapoi în pădurile tropicale.
„Campania internatională marchează, totodată, împlinirea a 30 de ani de activitate Helen Doron English la nivel mondial. Prin intermediul ei dorim să-i învățăm pe copiii din întreaga lume, importanța cooperării și compasiunii pentru lumea pe care o împărtășim”, declară unul dintre cei mai reputați profesori de limbă engleză din lume, Helen Doron, creatoarea metodei inovative de predare a limbii engleze pentru copii și adolescenți care îi poartă numele.
Limba engleză și cetățenii lumii
Profesorul britanic Helen Doron consideră că, pentru a răspindi toleranța și compasiunea peste tot în lume, trebuie să-i încurajăm pe copii să învețe limba engleză. Potrivit specialistului, aceasta este o unealtă extrem de importantă care le va permite să comunice unul cu celălalt și să stabilească noi relații.
„Cunoașterea limbii engleze este o necesitate în lumea globalizată de astăzi. Locul de joacă al unui copil nu mai este limitat numai de un gard, acum include internetul și o comunitate globală. Majoritatea copiilor zilelelor noastre sunt familiarizați cu comunicarea prin intermediul rețelei de socializare YouTube, video clip-uri, conversații online, fotografii și postări pe rețelele de socializare. Acestea nu sunt noutăți tehnologice, ci o unealtă de comunicare, care, la fel ca o limbă străină, îi ajută să relaționeze, să creeze ceva nou și să contribuie la o lume mai bună. Internetul este un mediu logic și eficient de a promova campania Hello My World!”, explică profesorul Helen Doron.
Să-i învățăm pe copii să devină buni cetățeni ai acestei lumi
Specialistul consideră că educația nu constă numai în numărul de cunoștințe pe care copilul le dobândește, ci mai ales în felul în care acesta percepe toleranța, cooperarea și responsabilitatea socială ca pe niște valori intrinseci.
„Trebuie să-i învățăm pe copii să devină buni cetățeni ai acestei lumi și să scoatem în evidență valori precum compasiunea și dăruirea, este o parte importantă a misiunii noastre educaționale. De 30 de ani Grupul Educațional Helen Doron a susținut și continuă să susțină organizațiile ecologice locale și internaționale. Credem că a venit timpul să împărtășim această inițiativă cu elevii noștri și copiii de pretutindeni și să-i invităm să devină ambasadori ai campaniei”, spune Helen Doron.
Copiii implicați în acest proiect internațional vor afla mai multe despre dificultățile cu care se confruntă urangutanii într-o lecție în limba engleză dedicată acestei cauze. În acest curs special conceput, copiii vor învăța cum și de ce își pierd animalele habitatul natural și cum plantarea palmierilor pentru producția uleiului de palmier poate duce la dispariția numeroaselor specii de animale. Lecția este concepută pe nivele de vârstă și include un cântec original și activități interactive.
Campania va fi promovată în rețelele sociale online, prin clipuri video
Copiii vor filma clipuri scurte și individuale în care își vor arăta sprijinul pentru urangutani și vor rosti cuvintele „Hello My World”. „Am decis ca această lecție să fie disponibilă pentru publicul larg pentru a fi folosită de profesorii și de părinții de pretutindeni”, explică Simon Darr, director de marketing al Grupului Educațional Helen Doron. „Invităm copiii și părinții din întreaga lume să ia parte la această cauză importantă”, continuă Darr.
Clipurile pot fi văzute la www.HelenDoron.com/world/hello, unde părinții și copiii sunt invitați să voteze pentru clipurile lor preferate, să dea „Like” și „Share” pe rețelele de socializare. „Alătură-te nouă și creează un scurt videoclip pentru a-i ajuta și pe alții să înțeleagă importanța campaniei! Împreună putem face o schimbare!”, este îndemnul organizatorilor.