Corneliu Vadim Tudor a murit luni după-amiază, la Spitalul Militar din Bucureşti, la vârsta de 65 de ani. Trupul său a fost ridicat de la morgă în jurul prânzului şi dus la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Soţia şi cele două fiice ale lui Corneliu Vadim Tudor au sosit împreună la biserică, extrem de îndurerate.
Văduva poetului a declarat că încă de vineri dimineaţă s-a simţit rău, dar nu a vrut să meargă la spital. „Vineri dimineaţă s-a simţit rău, dar nu a vrut la spital. Ieri dimineaţă i-a fost iar rău şi am mers. (…) La spital, când s-a dat jos de pe masă, cu perfuziile şi era perfect lucid, dar imediat a făcut stop cardiac şi nu şi-a mai revenit„, a spus soţia sa, Doina, care a adăugat că vrea ca lumea să şi-l amintească drept „un bun patriot, un om care şi-a iubit ţara mai mult decât oricie pe lume, care a iubit oamenii şi animalele”.
Văduva îndurerată a afirat că ultimele cuvinte pe care a apucat să i le spună Corneliu Vadim Tudor, chiar când a fost urcat în ambulanţă, au fost „Mamă, e ultima mea zi. Până aici a fost”. „A făcut infarct ieri dimineaţă, dintr-o dată. Nu s-a putut face nimic, era pe suprafaţă întinsă. Au făcut masaj cardiac două ore, 16 oameni, dar nu au mai putut face nimic. Am găsit poezia (despre moarte, „Ultima cafea”, n.r.) cu 2 zile inainte, cu niste poze pe care el le-a lasat pe birou. L-am ţinut de mână ieri dimineaţă si nu a mai apucat să spună nimic”, a povestit Doina Vadim Tudor.
Citeşte şi Corneliu Vadim Tudor şi-a PREVESTIT MOARTEA: „Astăzi e ultima mea zi”
Una dintre fiicele poetului a declarat că acesta va fi înmormântat cu onoruri militare joi, la ora 12, la Cimitirul Ghencea Civil şi a dat de înţeles că sicriul său nu va mai fi mutat de la Biserica Sfântu Gheorghe cel Nou, cu toate că familia a făcut o solicitare pentru ca acesta să fie depus în holul Senatului României, din care a făcut parte în perioada 1992-1998.
Solicitare depusă la Senat
Doina Vadim Tudor, sotia lui Corneliu Vadim Tudor, a inaintat conducerii Senatului o solicitare prin care cerea permisiunea ca trupul neinsufletit al sotului ei sa fie depus in incinta Senatului, in virtutea functiilor pe care acesta le-a detinut de-a lungul timpului in forul legislativ.
Conducerea Senatului a luat, marţi, în discutie, in sedinta Biroului Permanent, solicitarea depusa de sotia lui Vadim, însă a ajuns la concluzia că nu mai este nevoie ca trupul neînsufleţiet al fostului senator să fie mutat la Senat, în condiţiile în care a fost depus la Biserica Sfântu Gheorghe cel Nou.
„De la momentul depunerii acestei scrisori până la momentul discutării în Biroul Permanent, corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo. Biroul permanent a apreciata că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo la Senatul României”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.
Familia intenţiona iniţial să depună sicriul într-un loc în care cât mai multă lume să poată veni să-i aducă „Tribunului” un ultim omagiu. Variantele au fost foaierul Ateneului Român, unde se desfăşoară în aceste zile Festivalul Internaţional „George Enescu”, cel al Operei Naţionale Bucureşti, dar şi Senatul României. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a primit cererea familiei lui Corneliu Vadim Tudor, dar a trimis-o mai departe către Biroul Permanent al Senatului, o decizie urmând să fie luată după ora 13.00.
Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil, lângă părinţii săi, şi va avea parte de onoruri militare, potrivit fiicei sale. Înmormântarea cu onoruri militare a iscat o controversă, întrucât, decoraţia primită de poet de la Ion Iliescu fusese retrasă de Traian Băsescu, Totuşi, fostul senator câştigase în instanţă anularea decretului prezidenţial prin care i se retrăgea decoraţia.
Corneliu Vadim Tudor, mărturie emoţionantă înainte de a intra în direct la România TV: „Era supărat”
Corneliu Vadim Tudor a murit la 65 de ani. Vadim Tudor a publicat „Ultima cafea” pe Facebook, pe 7 septembrie, la ora 21:23, precizând că a scris poezia în noaptea de duminică spre luni.
Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce câştigi?
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. La câteva ore după intervenţia chirurgicală, Corneliu Vadim Tudor a decedat, potrivit unor surse medicale.
Citeşte şi Corneliu Vadim Tudor A MURIT
Fostul senator Marius Marinescu a confirmat decesul lui Corneliu Vadim Tudor.
Corneliu Vadim Tudor postase pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore, un text despre un concert la care a asistat în weekend.
Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, în martie 2013, la secţia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală.
Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. Este fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.
Citeşte şi CORNELIU VADIM TUDOR, poezie CUTREMURĂTOARE înainte de moarte: „Ultima cafea”