Cosette Chichirău: Candidez la preşedinţia USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească

Deputatul USR Cosette Chichirău susţine că a decis să candideze la şefia partidului pentru a da USR-ului "ceea ce a început să-i lipsească", adică prospeţime democratică, respect faţă de principii şi recunoaşterea meritelor şi a competenţei.

13 aug. 2019, 17:36
Cosette Chichirău: Candidez la preşedinţia USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească

Cosette Chichirău scrie pe Facebook că preşedintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democraţie decât ideii de putere şi că viitorul lider USR trebuie să fie mai ataşat de principii decât de funcţii.

„Preşedintele USR trebuie să distingă mereu între scop şi mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru. Candidez la preşedinţia USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospeţimea democratică, respectul faţă de principii şi recunoaşterea meritelor şi a competenţei. Candidez la preşedinţia USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum”, afirmă Cosette Chichirău.

Ea consideră că „garanţia unei guvernări capabile şi oneste vine din modul în care partidul funcţionează în interior”.

„Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competenţa, meritocraţia, transparenţa, implicarea, atunci le vom respecta şi la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Şi de-asta consider că importantă este nu doar destinaţia, ci şi calea pe care o urmăm pentru a ajunge acolo”, scrie deputatul Cosette Chichirău.

Ea adaugă că, dacă va ieşi preşedinte USR, Educaţia va deveni o prioritate, va îmbunătăţi organizarea internă a partidului şi va canaliza energiile şi competenţele USR către elaborarea unui set de politici publice pe care partidul să le pună în aplicare atunci când va ajunge la guvernare.