„Fiecare dintre noi va fi într-o zi pacientul unui spital”, spune Profesorul Didier Pittet, Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului „Clean care is safer care”, campanie care salvează anual între 5 și 8 milioane de vieți în întreaga lume. „Let’s the campaign be active in Romania”, este mesajul Profesorului Pittet.
Pe 14 martie Pittet va vorbi la București, în cadrul Romanian Hand Hygiene Days 2018, despre ceea ce înseamnă cultura siguranței pentru un spital, despre calitate și despre standarde, despre lupta pentru prevenirea și pentru controlul infecțiilor intraspitalicești, despre cum pot fi salvate vieți.
În ultimii 20 de ani Didier Pittet a coordonat studii în epidemiologie și boli asociate infecțiilor nosocomiale, iar împreună cu echipa sa a creat „Modelul Geneva”– strategie multimodală, bazată pe educare, instruire, conștientizarea oportunităților în igiena mâinilor și feedback cu privire la modelele de comportament ale personalului medical.
Ideile lui Didier Pittet au la bază științele sociale, care permit înțelegerea factorilor ce influențează comportamentul tuturor celor care își desfășoară activitatea într-un sistem medical. Metoda Geneva este foarte eficientă și determină o reducere a infecțiilor nosocomiale chiar și cu 50%.
Om de știință elvețian, epidemiolog și expert în prevenirea infecțiilor și în siguranța pacientului, Pittet conduce Departamentul de Prevenire a Infecțiilor și Centrul pentru Siguranța Pacienților din cadrul Spitalului Universitar din Geneva.
Predă la universități de pe mai multe continente, printre care Imperial College (Londra) și Hong Kong Polytechnic University School of Health Science (Hong-Kong). Didier Pittet a fost distins cu titlul de Comandor al Imperiului Britanic de către Regina Marii Britanii.
Romanian Hand Hygiene Days 2018 va avea loc pe 14 martie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și-l va avea ca invitat special pe Creatorul Programului Global pentru Siguranța Pacientului, Didier Pittet. Romanian Hand Hygiene Days este organizat de BORO PR & COMMUNICATION și face parte din seria proiectelor internaționale de comunicare pentru sănătate.
Parteneri Instituționali: Societatea pentru Prevenirea Infecțiiilor din Marea Britanie – IPS, Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Societatea Română de Epidemiologie. Organizator științific al programului: Societatea Română de Microbiologie. Mai multe despre eveniment pe www.spatiulmedical.ro/hhd.