CTP dezlănţuit la adresa PSD, a lui Orban şi Băsescu: „Sfertodocţi, agramaţi şi analfabeţi funcţional”

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei care susţine organizarea examenelor naţionale la clasele terminale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Jurnalistul nu este de acord ca notele pentru aceste examene să fie obținute în urma mediilor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 09:12
CTP dezlănţuit la adresa PSD, a lui Orban şi Băsescu: „Sfertodocţi, agramaţi şi analfabeţi funcţional”

„De niște ani încoace, la examenul de Bacalaureat sau de Capacitate s-au redus mult posibilitățile de a copia, adică de fals și uz de fals. Testările actuale sunt mai corecte. Că sunt și mai eficiente, că probează cu adevărat gândirea liberă și creativă a elevilor, și nu capacitatea de a-și lipi momentan pe creier niște informații, date apoi uitării într-un timp record, nu e deloc sigur, dar acest subiect necesită o discuție separată.

Clasa politică, alcătuită cu precădere din sfertodocți, agramați și analfabeți funcțional, a reacționat instinctiv. Nu numai PSD, protectorul dintotdeauna al loazelor cu părinți care votează (acum, în cap cu G. Firea), dar și lideri ai „dreptei”, ca Traian Băsescu („Profesorii sunt niște unii care alergau după tine cu note proaste, hă, hă, hă”) sau Ludovic Orban, care spunea despre examenul de rezidențiat, pe care guvernul său nu era în stare să-l organizeze: Acest examen nici nu e necesar”, a scris Cristian Tudor Popescu pe republica.ro.

„Covidul a oferit un bun prilej pentru „sufletiștii” (de la suflat, nu de la suflet) din politică să sară cu propunerea de a nu se mai ține examene, fiind înlocuite cu media notelor din clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Consiliul Legislativ a avizat favorabil un astfel de proiect de lege depus în Parlament de un deputat PMP. Asta ar însemna iarăși o falsificare a rezultatelor procesului de învățământ – nu putem să ne facem că nu știm ce diferență este între un 7 (șapte) obținut la, să zicem, Colegiul Național Mihai Viteazul din București și un 10 (zece) la ziceți dumneavoastră unde. Ca să nu mai vorbim de cei care n-au luat Bacul în anii trecuți și care l-ar primi astfel pe daiboj. Ar fi o etichetare dureroasă a actualei generații față de cele trecute și viitoare – Ăștia sunt ăia intrați fără examen”, a completat jurnalistul.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei bulversează organizarea învăţământului românesc. „Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă cu peste 30 de elevi”