Cum a ajuns un bărbat din Ploieşti să plătească de două ori o amendă de circulaţie luată în urmă cu 14 ani

Un bărbat din Ploiești riscă să fie executat silit, după ce a fost somat să plătească o amendă rutieră după 14 ani. Șoferul susține că amenda a fost plătită încă din 2002. Nu a păstrat însă chitanţa, iar acum omul e din nou bun de plată.
Filip Stan
23 nov. 2016, 17:13
Cum a ajuns un bărbat din Ploieşti să plătească de două ori o amendă de circulaţie luată în urmă cu 14 ani

Bărbatul a primit de curând o somație de la Serviciul Public Finanțele Locale Ploiești. Era anunțat că riscă să fie executat silit dacă nu plătește 200 de lei, mai precis o amendă de circulație din 2002, scrie observatorulph.ro.

Deși au trecut 14 ani de atunci, omul și-a adus aminte că a plătit suma pentru că, altfel, nu-și putea primi înapoi permisul suspendat. Marea lui problemă este că nu mai are chitanța prin care să dovedească faptul că a plătit.

Omul era ferm convins că e o greșeală pentru că aflase că, legal, amenzile rutiere se prescriu după cinci ani. A mers însă la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești ca să ceară lămuriri.

„M-am învoit de la muncă și am fost acolo. Mi s-a solicitat dovada plății amenzii și, logic, o astfel de dovadă nu aveam cum să o prezint, pentru că nu am păstrat chitanța 14 ani. În tot acest timp eu nu am figurat cu amenzi neplătite sau cu datorii la bugetul local sau de stat. Mi s-a explicat că în cazul meu nu a intervenit prescripția pe motiv că în procesul – verbal de amendă este trecută o altă adresă, unde în 2006 s-a trimis o notificare, pe care, logic, eu nu am primit-o, pentru că nu mi-a fost adresată”, a povestit bărbatul.

Apoi, a mers la sediul CEC, unde a achitat sancțiunea în 2002. Acolo a primit un răspuns uluitor. Nu poate obține o copie a chitanței pentru că toate aceste dovezi se ard după cinci ani.

A plătit de două ori pentru că polițistul a greșit procesul verbal. De cealaltă parte, reprezentanții Serviciului de Finanțe Ploiești susțin că vina pentru acest lucru nu este a instituției care încasează taxele și amenzile, ci de vină ar fi modul în care a fost completat procesul verbal de contravenție.

„A fost vorba de un proces verbal de contravenție cu numele și adresa greșit completate. Noi am transmis somație în 2006, la adresa și pe numele menționat în procesul verbal, iar după alți cinci ani, în 2011, am declarat, conform codului de procedură fiscală, insolvabilitatea, astfel încât să avem posibilitatea efectuării verificărilor, pe durata a încă cinci ani. Noi practic am respectat legea. Anul acesta, am depistat, în baza CNP-ului, că este vorba despre o altă persoană sancționată în 2002, care avea un alt nume și un alt domiciliu, nu cum era scris în procesul verbal al contravenției. Bineînțeles, noi nu am solicitat chitanța ca dovadă, pentru că suntem conștienți că, după atâta vreme, aceasta nu mai există.”, a relatat Adrian Roșca, șeful Serviciului Urmărire și Încasare Creanțe Bugetare.

Într-un final, ploieșteanul n-a avut de ales și a achitat amenda pentru a doua oară.

Citeşte şi SELFIE cu GHINION. O tânără şi-a făcut o poză şi a ajuns direct la poliţie FOTO

 

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Patru zodii primesc un cadou neașteptat în următoarele 4 zile. O mare dorință devine realitate
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, aproape GOALĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu-i poate acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Românii vor avea mai mult de plată la gaze! Schimbări majore de la 1 iulie!
Adevarul
LIVE TEXT. Evaluare Națională 2024. Subiectele la Matematică, baremul și rezolvarea lor vor fi publicate pe adevarul.ro
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rovinieta poate fi achiziționată din 27 iunie și de pe Ghișeul.ro
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE Examen Evaluare Națională 2024 proba scrisă la Matematică: Acestea sunt subiectele și baremele de azi pentru clasa a VIII-a
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite pentru depistarea unor afecțiuni grave
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?