EXCLUSIV Cum ar fi trebuit administrat tratamentul pacienților de la Pantelimon ca să nu moară. Cinismul unui medic șochează opinia publică, după ce 20 de oameni au murit: „Nu ar trebui să vă mire, este spitalul săracilor. Asistentele nu s-au născut deștepte”

Un medic de la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București a făcut declarații șocante despre moartea celor 20 de pacienți internați în stare gravă pe secția de ATI a unității medicale.

11 apr. 2024, 20:44
EXCLUSIV Cum ar fi trebuit administrat tratamentul pacienților de la Pantelimon ca să nu moară. Cinismul unui medic șochează opinia publică, după ce 20 de oameni au murit: „Nu ar trebui să vă mire, este spitalul săracilor. Asistentele nu s-au născut deștepte”
Cum ar fi trebuit administrat tratamentul pacienților de la Pantelimon ca să nu moară. Cinismul unui medic șochează opinia publică, după ce 20 de oameni au murit: „Nu ar trebui să vă mire, este spitalul săracilor. Asistentele nu s-au născut deștepte”

După ce cazul pacienților morți în Spitalul Pantelimon din București a șocat pe toată lumea, un medic al unității medicale a ieșit public și a făcut declarații halucinante.

Citește și: Prima reacție a managerului Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, după acuzațiile primite: „Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”

Cum ar fi trebuit administrat tratamentul pacienților de la Pantelimon ca să nu moară

Nu mai puțin de 20 de oameni au murit, în doar 4 zile, pe secția de ATI a Spitalului de Urgență „Sfântul Pantelimon”, după ce se presupune că le-ar fi fost administrat greșit tratamentul ce îi mai ținea în viață. După reacțiile oficialilor, și un medic chirurg și-a spus părere vis a vis de caz.

„Sunt zile mai bune, zile mai rele. Pantelimonul este spitalul oamenilor saraci, neîngrijiți, al vârstnicilor, cel care preia cazurile sociale. Nu ar trebui să vă mire rata de mortalitate în secția de ATI. S-0 mai fi întâmplat să moară oameni, nu stau să mă documentez pe temă. Nici asistenta și nici directoarea de îngrijiri nu au competențe, mai ales că e nemulțumită și vrea să fie schimbată că nu își face treaba. Medicul programează injectomatul, pe kilogram corp, meseria asta e grea. Aparatul, rostul lui, tocmai ăsta este, să fie programat. Dar nu să dai pacientului andrenalină non-stop, ci cât să rămână în viață. Medicul nu umblă la aparat, doar dă indicații. Știe să umble medicul, că asistentele nu s-au născut deștepte, au fost învățate de doctori. Pantelimonul acoperă o zonă săracă de oameni care nu au avut parte de servicii medicale și au venit într-o stare gravă”, a declarat chirurgul Toni Popescu, medic la Spitalul de Urgență Pantelimon.

Despre cazul halucinant a vorbit și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a anunțat că va trimite Corpul de Control și va fi efectuată și o anchetă internă în acest caz pentru a se afla cum au decurs lucrurile, de fapt.

„Discutăm doar despre o sesizare, o situație care se întâmplă în realitate. În cursul zilei de azi a apărut în presă un articol despre o reclamație legată de o serie de morți suspecte la Spitalul Pantelimon, în secâția ATI, circa 20 de persoane. Ulterior am văzut și documentul înaintat de directorul de îngrjiri, care era în concediu de odihnă. O asistentă ar fi spus că medicii ar fi administrat un tratament incorect. Corpul de control va fi acolo mâine dimineață. Vorbim de o problemă de jurisdicție profesională. În spital managerul a dispus o anchetă internă. Dacă are legătură cu realitatea. Până acum nu putem să avem niciun fel de comentariu pentru că vorbim de o decizie medicală. Reponsabilitatea revine medicilor. Nu avem nici macar numele persoanei care a facut sesizarea, nu putemn decât să investigăm. Dacă au fost aduse și în fața organelor, e cu atât mai bine. Orice fel de concluzie referitoare la un tratament incorect va fi sesizată instituțiilor abilitate”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, după un val de morţi suspecte la secția ATI. Rafila: „Am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări”