Ai grija si de toate micile detalii când vine vorba de amenajarea bucătăriei: plinta mobilier-perete care sa impiedice curgerea apei, plinta in partea de jos a mobilierulu, plinta gresie, silicon pentru lipit, protectia peretelui in zona chiuvetei, scrie avantaje.ro.
Măsoară de două ori
Mare atentie la detalii precum coloana de apa, alimentarea cu apa, prizele de curent, teava de gaz sau caloriferele. N-ai vrea ca un corp de mobilier sa-ti acopere o priza sau sa nu fie la nivel cu celelalte din cauza unei conducte.
Citeşte şi 5 idei despre cum să găteşti ca să faci mai mult sex
O priza deasupra chiuvetei nu e nici ea o idee prea buna. Ia in considerare si apropierea obiectelor fata de sursele de alimentare: poate e bine ca frigiderul sa fie aproape de priza ca sa n-ai nevoie de cabluri lungi de alimentare sau aragazul, daca e pe gaz, sa-l gandesti langa teava de gaz.
Pune pe hartie toate detaliile bucatariei, eventual deseneaza planul ei, inclusiv cu obiectele electrocasnice si corpurile de mobilier si o sa vezi ca totul iti va parea mult mai clar.
Găseşte forma potrivită pentru bucătăria ta
Chit ca sunt mari sau mici, simple sau foarte elaborate, bucatariile urmaresc cateva tipuri clasice de design.
Bucataria in forma de I
Toate corpurile de mobilier, chiuveta si aragazul se regasesc pe acelasi perete. Acest tip de aranjament este ideal pentru spatiile lungi si inguste.
Citeşte şi În ce culori să îţi vopseşti interiorul casei pentru a fi la modă în 2014
Bucataria in forma de L
In mod uzual, latura cea mai lunga adaposteste doua dintre cele trei aparate casnice de baza (chiuveta/aragaz/frigider). In zona de colt, unde se imbina cele doua laturi, se foloseste un corp special de colt care optimizeaza spatiul de depozitare.
Mai multe amănunte despre bucătării aici.