Incaperile mici nu ar trebui sa fie obstacole in calea dorintei de a le aranja intr-un mod cat mai personal, scrie casamea.ro. Sunt cateva secrete sau trucuri vizuale care, odata aplicate, dau senzatia de spatiu.
Citeşte şi Holul, oglinda casei. Idei de AMENAJARE a vestibulelor din blocurile vechi
1. Renunta la patul vechi pentru o canapea extensibila
In primul rand, cand vine vorba de idei de amenajare a dormitoarelor mici trebuie sa pornesti de la regula de baza: muta cat mai multe din piesele de mobilier folosite pentru depozitare si apeleaza la corpuri inteligent concepute pentru acest scop, incorporate sau suspendate, pentru un aspect final aerisit al camerei. De exemplu, e bine sa renunti la patul care ocupa spatiu inutil pe timpul zilei si sa alegi o canapea extensibila care va da un aspect aerisit camerei si care se va transforma in pat pe timp de noapte. Gasesti suficiente modele, texturi si culori pe site-ul staer.ro
2. Renunta la pereti pentru spatiu
Daca nu stai cu chirie, dar ti-ai permis sa-ti achizitionezi un apartament mic, poti renunta la anumiti pereți, dupa ce te-ai consultat cu arhitectul, si sa faci in asa fel incat bucataria si livingul sa ocupe o singura camera. Mai mult, pentru a crea iluzia de spatiu poti monta doua oglinzi in doua puncte diametral opuse ale spatiului locativ pentru a genera un efect in bucla.
Citeşte şi Plante care purifică aerul din casă
3. Foloseste piese de mobilier rabatabile
Tot pentru a te juca cu spatiul ar fi bine sa cumperi piese de mobilier dinamice, precum scaune pliabile, masa extensibila care se mareste de la doua la patru sau sase persoane. In plus, si alte accesorii de mobilier se pot schimba sau modifica. Poti alege, daca esti bautor de cafea, o masuta de cafea pe roti, spatii de depozitare incorporate si alte finisaje care pot masca obiectele de care n-ai nevoie zi de zi.